Megyei foci

2023.05.26. 12:32

Versenyt futnak az aranyéremért

Bár több csoportban már eldőlt az aranyérem sorsa, akad még olyan alacsonyabb osztályú bajnokság, ahol még nem tudni, mely csapat végez az élen.

A megyei II. osztály Mosonmagyaróvári csoportjában a Hédervár és a Keglovich-kupa-döntős Ásványráró csatázik a bajnoki címért, de nem dőlt el az elsőség a Megyei III. osztály Győri B csoportjában sem, ahol a Vámosszabadi és a Nagyszentjános lehet még „befutó”. 

A Csorna-Soproni csoportban az Osli és a Farád ugyanannyi megszerzett ponttal állnak az élen, s elméletileg még a Fertőd is odaérhet az első helyre, míg a Soproni csoportban a Fertőendréd és a Balf csatázik az aranyéremért.
Nagy a versenyfutás a megyei III. osztály Győri A csoportjában is, ahol a Táp és a Gyömöre két fordulóval az idény vége előtt azonos pontszámmal áll a tabella első és második helyén.

„Az őszi elsőség után egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot, amiért úgy gondolom, mindent meg is tettünk. Nagy szó, hogy öt év futball nélküli időszak, majd két bronzérem után a település csapata  az aranyéremért van harcban, amúgy azzal a Gyömörével, amellyel szinte baráti a viszonyunk, s jó meccseket játszottunk a bajnokságban” – mondta Dézsi Ferenc a tápiak szakosztályvezetője.

„Fantasztikus kis közösség a csapatunk, amely szinte csak helyi labdarúgókból áll. Mindenki imádja a futballt, örömmel jönnek edzésre, mérkőzésekre, s ez meg is látszik az eredményeinken – mondta a korábbi sportriporter, Rokob Péter, aki már három éve a Gyömöre edzője. – Nagyon jó azt látni, hogy akadnak olyan közösségek, ahol a játék szeretete miatt futballoznak, s öröm azt tapasztalni, hogy a labdarúgás mennyire összetartja a társaságot és a települést. Nagyon jó csapata van a Tápnak, amellyel egyébként az idei bajnokságban mindkétszer döntetlent játszottunk, a pályán tehát egyikünk sem volt jobb. Ami viszont biztos, hogy mi már most boldog érmesek vagyunk” – tette hozzá Rokob Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában