Új lehetőségek

2023.05.03. 15:08

Az NBA kapujában a Sopron KC játékosa, Valerio-Bodon Vincent

A Sopron KC játékosa, Valerio-Bodon Vincent a következő szezonra ugyan aláírt a klubhoz, de ezzel egyidejűleg nagy lehetőséget kapott és részt vesz a chicagói NBA-draft felmérőjén, így a bajnokság további részében már nem lép pályára a soproni csapat színeiben.

kisalfold.hu

A soproniak fiatalja kiváló formában játszott a szezon során, így nem meglepő, hogy már az NB A "előszobájában" van.

Fotó: Wölfinger Béla

A klub közleménye szerint: "Valerio-Bodon Vincent ügynöksége nagyszerű munkájának eredményeként lehetőség nyílt arra, hogy Vincent részt vegyen a chicagói NBA-draft felmérőjén és a Pro Day keretein belül megmutathassa magát az NBA-scoutoknak. Annak érdekében, hogy ott minél jobb teljesítményt nyújthasson és minél felkészültebb legyen, a chicagói utazást egy hét-tíz napos felkészülés előzi meg, az előzetes tervek szerint már az Egyesült Államokban. A Sopron KC a játékos fejlődését és további pályafutását szem előtt tartva, teljes mértékben támogatja az NBA-drafton való részvételt, így játékosunk már nem vesz részt a magyar bajnokság felsőházi rájátszásának 5–8. helyért vívott mérkőzéseken. Amennyiben Valerio-Bodon a következő szezonban Magyarországon folytatná pályafutását, úgy új szerződése szerint a Sopron KC-t fogja erősíteni."

Pályaelőnyből kezdik a párharcot

Szerdán 18 órától a Novomatic-arénában a DEAC ellen kezdi meg az 5–8. helyért kiírt rájátszást az SKC férfigárdája. A párharc az egyik fél három nyert mérkőzéséig tart. Mint ismeretes, Andre Jones, az SKC amerikai–szlovák állampolgárságú hátvédje a napokban olaszországi ajánlatot kapott, a klub pedig nem gördített akadályt a távozása elé, így a kitűnő kosaras nélkül folytatja bajnoki szereplését a csapat.

A soproni együttes görög szakvezetője, Kosztasz Flevarakisz a mérkőzés napját megelőző délelőtt nem is tudta még pontosan, kire számíthat és kire nem. A mérkőzésre való felkészülés menetében semmi nem változott, ahogy eddig is minden rivális játékából, úgy a debreceni csapatéból is próbált alaposan felkészülni a társaság. Flevarakisz hangsúlyozta, együttese, ahogy a szezon ed- digi mérkőzésein, úgy a mostani szakaszban is próbálja a lehető legjobbját nyújtani. Kiemelte: minden játékosnak maximális odaadással, koncentrációval kell küzdenie, legyen akár rutinos vagy fiatal, légiós vagy magyar az illető, ráadásul a fiataloknak jó lehetőség lehet ez a szakasz arra, hogy bizonyítsák: hosszabb távon is lehet számítani rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában