Férfi NB I/B

2023.05.31. 18:24

Átvették a bronzérmeket az ETO-UNI Győr kézilabdásai - videó, fotók

Az Agrofeed-ETO-UNI Győr NB I/B-s férfi kézilabdacsapata bronzérmes lett a bajnokságban. Az érmeket szerdán vették át a csapat játékosai, a szakmai stáb a győri Széchenyi István Egyetemen.

Szabó Gábor

Décsi Gergőnek Sipos Gertrúd adta át az érmet.

Fotó: Nagy Gábor

Először dr. Gyömörei Tamás, a Testnevelési és Sportközpont vezetője, a SZESE elnöke elmondta: „Büszkék vagyunk a bronzéremre. Innen kell jövőre továbblépni, azaz meg kell célozni az első osztályba való feljutást. Ha ehhez szakmailag és a hátteret tekintve is minden adott lesz, akkor jöhet az NB I. Ígérni ezt nem lehet, de törekedni kell rá, és egy év múlva meglátjuk, sikerült-e elérni a célt. Ehhez kívánok kitartást, erőt és sok-sok győzelmet.”

Gyömörei Tamás ezt követően Auer Károly klubvezetőnek, aki hosszú évek óta építi a csapatot elismerő oklevelet, míg Uhlig Ritának, a klubot üzemeltető kft. ügyvezetőjének virágcsokrot adott át.

Uhlig Rita így fogalmazott beszédében: „A sima, egyszerű út nem képes a tanításra, a küzdelem kell hozzá. Ez pedig idén megvolt. Az álmok első lépcsőjét elérte a csapatat a dobogó harmadik fokával. A játékosok megmutatták, hogy bíznak egymásban, küzdenek egymásért, igazi csapattá kovácsolódtak a szezon során. A következő szezonban még több tűzre és kitartásra lesz szükség.”

Auer Károly is szólt a csapathoz: „Mérföldkőhöz érkeztünk, komoly változás előtt állunk, a profivilág felé lépünk. Kilenc éve ezen kezdtünk dolgozni azon támogatóinkkal – akik továbbra  is mellettünk állnak –, hogy a győri férfi kézilabda végre odakerüljön, ami méltó a klub tradícióihoz, az NB I térképére. Ezt egyébként a szövetségben is így látják, sokan biztosítottak a támogatásukról. A bronzéremre büszkék lehetünk, de az igazán kemény munka még csak most kezdődik.”

Az érmeket az egyetemtől Sipos Gertrúd és Szombati-Serfőző Eszter, a támogatók részéről Szekeres István adta át a csapat tagjainak, míg a játékosok közül Sövegjártó Mátyás a csapat által aláírt mezt adott át Szekeres Istvánnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában