Női kézilabda

2023.05.04. 18:31

Ambros Martín, az Audi-ETO edzője spanyol szövetségi kapitány lesz

A spanyol Marca tényként közölte, hogy az Audi-ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője, Ambros Martín lesz a spanyol női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya.

kisalfold.hu

Ambros Martín spanyol kapitányként is győzelmeknek örülne.

A cikk állítása szerint Ambros Martín azonnali hatállyal veszi át az ibériai válogatott kispadját, míg a jelenlegi szövetségi kapitány José Ignacio Prades a szezon végén az ETO-tól távozó szakember másodedzőjeként folytatja.

A leköszönő szövetségi kapitány mandátuma eredetileg 2024-ig tartott volna, de a tavalyi Eb-n elért kilencedik helyet csalódásként értékelték a sportági szövetségen belül. Ambros Martínnak ez lesz a negyedik időszaka egy válogatott kispadján: 2016–2019 között a román, míg 2019–2020 között az orosz női nemzeti együttest irányította, illetve 2016-ban pár mérkőzés erejéig Elek Gáborral a magyar női kézilabda-válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is volt. A Marca úgy tudja, hogy Martínt kedden mutatják be mint a spanyol válogatott új szövetségi kapitányát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában