Kosárlabda Magyar Kupa

2023.04.11. 11:23

Takács Norbert másodszor lett ezüstérmes a Sopronnal

Takács Norbert, a Sopron KC kosarasa tagja volt a 2014-ben és a most hétvégén Magyar Kupa-ezüstérmet nyert soproni csapatnak.

kisalfold.hu

A soproniak ezüstéremnek örülhettek a végén.

Kilenc évvel ezelőtt Pécsen is bejutott a Magyar Kupa fináléjába a Sopron KC, mely a Szolnoktól kapott ki 70–68-ra. Az akkori soproni gárdából egyedül a jelenlegi csapatkapitány, Takács Norbert maradt hírmondónak a vasárnap szintén kupaezüstöt szerzett SKC-ban. Molnár Márton szintén az SKC tagja volt 2014-ben, de nem tudott részt venni az akkor még nyolc csapattal megrendezett döntőn.

„Szinte teljesen emlékszem a kilenc évvel ezelőtti fináléra – kezdte Takács Norbert. – A pályán voltam a végjátékban, többször is elhúzott a Szolnok, de mindig vissza tudtunk jönni. A végén támadhattunk az egyenlítésért vagy a győzelemért. Sajnos nem sikerült, de nagyon együtt voltunk, nekem az is felejthetetlen emlék marad.”

Anno Pécsre és most Budapestre is sok-sok szurkoló kísérte el a csapatot.

„Valóban így volt. Szurkolóink a vereség ellenére is fergeteges ünneplésben részesítették a csapatot akkor is és most is. Látva, hogy ez a siker mit jelent szurkolóinknak, nagyon felgyorsította azt a folyamatot, hogy ne bánkódjunk, hanem örüljünk az ezüstéremnek.”

A mostani négyes döntőről így vélekedett az SKC csapatkapitánya: „Szerintem a Szolnok elleni elődöntőben az egész évad legjobb játékát nyújtottuk, bejutottunk a fináléba, és bár az nem sikerült a legjobban, csak azt tudom mondani, amit a televíziónak mondtam: nem szabad az eredményjelzőre nézni, azt kell látni, milyen érem lóg a nyakunkban. Úgy érzem, büszkék lehetünk magunkra.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában