Férfi kosárlabda

2023.04.09. 22:04

Magyar Kupa – Nem volt esély, ezüstérmes lett a Sopron KC – galéria

A Sopron KC ezüstérmes lett a férfi kosárlabda Magyar Kupában, miután a budapesti Tüskecsarnokban rendezett fináléban 92–48-ra kikapott a Falco KC-tól.

kisalfold.hu

A fehér mezes soproniak nem bírtak a Falcóval.

Fotó: Kovács Tamás/MTI

Sopron KC–Falco 48–92 (15–28, 14–21, 13–24, 6–21)

Budapest, Tüskecsarnok, Zsíros Tibor férfi Magyar Kupa, döntő, 2000 néző. V.: Benczur, Cziffra, Praksch.

Sopron: Joseph 5, Jones 9/3, Valerio-Bodon 5, BARNETT 11, Durham 9/3. Cs.: Molnár, White 6, Takács N. 3/3, Sitku, Supola, Csendes, Schöll. Edző: Kosztasz Flevarakisz.

Falco: POT 4, BROWN 13/9, KOVÁCS B. 9/9, TIBY 11/3, Keller 5. Cs.: PERL 15, Barac 6, Krivacevic 9, COWELS 15/9 Sövegjártó 2, Takács Zs. 5/3, Horváth Á 2. Edző: Milos Konakov.

Bár Durham az SKC-nak szerzett vezetést, triplák, valamint Perl duplái révén egy 16–0-át "repesztve jelentős előnyre tett szert a Falco, a soproniak nem találták a szombathelyi gárda nemzetközi szintű védekezésnek ellenszerét. Valerio-Bodon vezetésével egy 7–2-vel a 10 pontos lélektani határ közelébe került az SKC, amely 13 pontos hátrányból vágott neki a második szakasznak. Amelynek elején váltva estek a kosarak, majd Cowels hármasa és Perl duplája után 16 pontra nőtt a Falco előnye. A soproni center, Durham emelt be – tőle merőben szokatlan módon – egy hármast, amelyre Cowels szintén triplával felel. A félidő hajrájában tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét a Falco, hogy jobban ne szakadjon le az SKC, arról elsősorban Jones gondoskodott.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, tartotta 20 pont körüli előnyt a Falco. Brown zsákolása után 23 pontra nőtt a különbség, Flevarakisz talán egy utolsó nagy roham reményében kért időt. Nem hatott, úgy tűnt az elődöntőben "kijátszotta" magát az SKC, amely csak ritkán tudott rést ütni a Falco remek védekezésén, a szombathelyiek ugyanakkor remekül is dobtak. A mérkőzés a 3. negyed közepén eldőlt, megérdemelten győzött a Falco. Az SKC-nak, bár a finálé nem sikerült, szurkolói hálásak voltak azért az élményért, amit a Szolnok elleni elődöntőben szereztek nekik, és vastapssal köszöntötték lefújás után a gárdát.

Kosztasz Flevarakisz: – A Falco jobb csapat, megérdemelten nyert, de büszke vagyok a csapatomra, hiszen eleve az nagy dolog, hogy itt voltunk, bejutottunk a nagydöntőbe. Erre a pillanatra kell emlékeznie mindenkinek. Az elődöntőben nagy gázzal tudtunk játszani, most nem, de ilyen a kosárlabda. Jön a rájátszás a bajnokságban, ott is szeretnék jól teljesíteni.

Takács Norbert: – Nem szabad az eredményjelzőre nézni, azt kell látni, milyen érem lóg a nyakunkban. Úgy érzem, büszkék lehetünk magunkra, döntőt játszani mindig fantasztikus érzés. Mikor utoljára a Sopronnal finálét játszhattunk, szorosabb volt a meccs, de igazából ez is és az is ezüstöt ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában