Torna

2023.03.14. 09:15

Szuper csapatbajnokság győri résztvevőkkel

A férfi élmezőnyből a győri Kardos Botond kivételével mindenki indul a hétvégén a tornászok szuper csapatbajnokságán.

kisalfold.hu

A Központi Tornacsarnokban a versenykiírásnak megfelelően egy csapatot felnőtt, ifjúsági, valamint kadet tornászok alkotnak. A férfiaknál négy klub képviselteti magát (BHSE, KSI SE, Győri AC,  FTC-TELEKOM) szombaton 10.30-tól.

A felnőttek az Európa-bajnokságra, a juniorok pedig a világbajnokságra készülnek, így mindannyiuk számára fontos állomás lesz a szuper csb. Mindkét világverseny a törökországi Antalyában lesz. Zsúfolt hétvégére számíthatnak  legjobb tornászaink, mivel a szombati szuper csb-t követően vasárnap – ugyancsak a Központi Tornacsarnokban – lebonyolítják az idei szerbajnokságot.  

Kovács István, szövetségi kapitány, férfi válogatott: - Kisebb sérülések vannak a keretben. Egyébként mindenki ott lesz a válogatott keret tagjai közül, Kardos Botond kivételével. Ő ugyanis az ujjműtétje után még mindig rehabilitáción van. A hétvége után megyünk Tatára és utána lesz kerethirdetés az Európa-bajnokságra.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: - A szuper csapatbajnokság a szakosztályok teljes keresztmetszetét tükrözik, ha a korosztályokat vesszük alapul. Túl vagyunk a csapathirdetésen, mármint ami a junior világbajnokságot illeti. A vb-indulók, vagyis Závory Szilárd, Juhász Balázs és Zámbori Zala természetesen ott lesz a szuper csb-n is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában