Labdarúgás

2023.03.23. 10:34

NB II foci - Az osztályozó lutri lenne a Mosonmagyaróvárnak

Mosonmagyaróváron két meccsen négy pontot szerzett a csapattal a kispadra megbízott trénerként visszatérő Király József.

Szeitz Tibor

Még nem dőlt el a bennmaradás, kicsit fel kellett rázni a társaságot Mosonmagyaróváron. Fotó: Kerekes István

A középmezőny vége felé, a 12. helyen áll a másodosztályú bajnokságban szereplő Credobus Mosonmagyaróvár, amelynek kispadjára ideglenesen visszatért a Lajta partján már többször bizonyító Király József. A szakmai igazgató az amúgy a klubnál maradó, de az első csapattól távozó Horváth Csabát váltotta, a tervek szerint két találkozó erejéig.

– Milyen volt újra a felnőttcsapattal meccselni? – kérdeztük az együttessel két bajnokin négy pontot szerző ideiglenes edzőt, Király Józsefet. 
– Az edzőváltás egy váratlan szituáció volt, amire nem készültem, készültünk. Kényszerhelyzetben voltunk, emiatt döntöttünk úgy, hogy én ülök le a kispadra. Amúgy számomra nyilván nem ez volt az első alkalom, így különösképpen nem izgultam, ha erre kíváncsi. Meg kellett oldani egy feladatot, ami azt gondolom, nem sikerült rosszul. Két mérkőzésre szólt a megbízás, s nyilván jobb lett volna hat pontot szerezni, de nem lehetünk elégedetlenek a néggyel sem. 

– Kívülről úgy tűnt, nagyon gyorsan elfogyott a türelem a korábbi edzővel szemben. 
– Csabának és stábjának vitathatatlan érdeme, hogy az utolsó előtti helyről elindult felfelé az együttes, s hogy vele együtt pozitív lett a társaság. De aztán jöttek olyan mérkőzések, ahol ez eltűnt, s a csapat belekényelmesedett a helyzetbe. Ki kellett mozdítanunk a játékosokat ebből a kényelmi zónából, ezért döntöttünk a váltás, s egy másik edző mellett. 

– Akit egyelőre még nem találtak meg. Pedig azt gondolhatnánk, hogy egy NB II-es csapathoz azért vannak jelentkezők. 
– Akadnak is valóban, de egy vezetőedző kiválasztása sohasem egyszerű feladat. Sok mindent figyelembe kell venni. Adott az egyesületünk filozó- fiája, s mi csak olyan szakemberrel szeretnénk együtt dolgozni, aki amellett, hogy jól ismeri az osztályt, a csoport csapatait, a játékosokat, elfogadja azt, s hozzá is illik a mi csapatunkhoz. 

– Az is benne van a pakliban, hogy ha nem találnak egy ilyen edzőt, akkor újra ön ül le a kispadra? 
– Nem elképzelhetetlen ez a lehetőség sem, de bevallom, én nem szeretném. A tervünk, hogy találjunk vezetőedzőt, s a válogatott szünetet követő, Budafok elleni találkozón már ő irányítsa a csapatot, s vigye végig a szezont, majd az azt követő idényt. 

– Ha a tabellát nézzük, nem állnak rosszul, viszont ha a pontokat vesszük figyelembe, még nem dőlhetnek hátra. 
– Valóban nem lehetünk nyugodtak, hiszen egy-két rosszabb mérkőzés után gyorsan lejjebb lehet csúszni. Az NB II egy „gyilkos” bajnokság, nem véletlen, hogy a húsz csapatból már tizenhatnál volt edzőváltás. Harmincnégy pontunk van, negyvenöttel talán már elkerülhetnénk az osztályozót. 

– Az osztályozó csalódás lenne? 
– Most már igen. Jó lenne el- kerülni. Az osztályozó ugyanis mindig lutri. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában