Aláírták a szerződést

2023.03.19. 07:11

Mérföldkő Sopron úszósportjában

A Magyar Úszó Szövetség és a Soproni Egyetem együttműködésének célja, hogy Sopronban is hosszú távon megoldott legyen az Úszó Nemzet Program oktatói utánpótlásbázisa.

Páder Vilmos

Prof. dr. Lakatos Ferenc és Wladár Sándor az aláírás után. Fotó: Rombai Péter

A Magyar Úszó Szövetség szakmai vezetése kiemelten figyeli a Sopronban egyre jobban fejlődő és növekvő úszónemzedék munkáját. A leghűségesebb város vízi sportja jelentősen fellendült a minden igényt kielégítő új uszodában, ami Magyarország második legnagyobb úszókomplexuma. A szövetség és a Soproni Egyetem vezetése között kialakult jó viszony, munkakapcsolat eredményeként fokozatosan lépett előre a sportág. Napjainkra a soproni Lőver Uszoda felkerült a vízi sportok nemzetközi térképére. Bátran mondhatják a sport helyi szerelmesei, hogy gyökeret vert a minőségi úszásoktatás szeretett városukban. 
A közös munka sikert hozott, ugyanis sajtótájékoztató keretében tegnap nyilvános aláírásra került sor, amelyben a Magyar Úszó Szövetség együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetemmel. Az együttműködés célja, hogy Sopronban is hosszú távon megoldott legyen az Úszó Nemzet Program oktatói utánpótlásbázisa, melyhez az egyetem felnőtt szakirányú továbbképzése megfelelő segítséget nyújt. 
A megállapodást a MÚSZ részéről Wladár Sándor elnök, a Soproni Egyetem részéről prof. dr. Lakatos Ferenc kutatási és külügyi rektorhelyettes írta alá. 
Az együttműködési megállapodás aláírásán megjelentek és jelenlétükkel emelték a rendezvény színvonalát Egerszegi Krisztina ötszörös és Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnokok. A két hajdani világ­sztár is elismerően beszélt a jövőbeni kezdeményezésről, a magas szintű oktatásról. 

Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában