Női kézilabda

2023.03.29. 19:53

Magyar Kupa – Bejutott a négyes döntőbe az Audi-ETO – fotók

kisalfold.hu

Hozta a kötelezőt az Audi-ETO a másodosztályú Szombathely otthonában.

Fotó: Cseh Gábor

Szombathelyi KKA–Audi-ETO 15–39 (10–20)

Szombathely, női Magyar Kupa-mérkőzés, V. forduló, 1200 néző. V.: Hársfalvi, Mórocz.

Audi-ETO: Leynaud – Győri-Lukács 1, Gros 7/3, Nze Minko 6, Broch 3, Haugsted 2, Schatzl 2. Cs.: Toft (kapus), Blohm 7/2, Brattset 1, Hansen 2/1, Rju 1, Oftedal 3, Fodor 1, Faluvégi 2, Despotovic 1. Edző: Ambros Martín.

A Szombathely legjobb dobói: Szmolek 4, Horbáth A. 3.

Remek hangulat és közel fél ház fogadta az Arena Savariában pályára lépő NB I/B-s Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, valamint a sokszoros magyar, ötszörös BL-győztest, az NB I-es tabellát jelenleg is vezető Audi-ETO-t. Ahogyan az várható volt, a vendégek már az első percekben ízelítőt adtak abból a magas szintű kézilabdából, amellyel szemben nemcsak idehaza, hanem nemzetközi porondon is sokszor képtelenek felvenni a versenyt az ellenfelek. Igaz, nem forgott maximum fordulatszámon az ETO, mégis zongorázni lehetett a csapatok közti sebességbeli különbséget. A kezdeti bizonytalanságot követően egyre inkább felbátorodott a hazaiak játéka, akik igyekeztek becsülettel állni a sarat a világklasszisokkal teletűzdelt vendégek ellen.

A második félidő első öt percében kissé az öltözőben ragadt az SZKKA, míg a győriek további négy góllal növelték előnyüket (10-24). A kisalföldiek leckét adtak a szombathelyieknek védekezésből is, hiszen a 31. és az 54. perc között mindössze csak háromszor találtak be a Pődör-lányok, viszont meg kell említeni azt is, hogy a kihagyott hazai helyzetek jó része a kapufán csattant. Az utolsó percekben a SZKKA fiatal tehetségei is lehetőséget kaptak a bizonyításra, amivel igyekeztek élni. Gálázva, 24 gólos győzelmet aratva jutott be Ambros Martín csapata a legjobb négy közé. 

A négyes döntőbe – melyet április 22-én és 23-án Tatabányán rendeznek meg – az FTC, az MTK és a DVSC jutott még be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában