Újabb igazolás

2023.02.13. 16:07

Norvég jobbszélsőt igazolt a győri Audi-ETO

A 26 éves Emilie Hovden nyártól kettő plusz egy éves szerződést kötött az Audi-ETO női kézilabdacsapatával.

kisalfold.hu

A norvég játékos a dán Viborgból jön.

Fotó: Audi-ETO

Nyártól új jobbszélső érkezik az Audi-ETO csapatához a dán Viborgból. A világ- és Európa-bajnok szélső, Emilie Hovden kettő plusz egy éves szerződést írt alá a győri klubbal.

A fiatal, rutinos jobbszélső klubjával, a Viborggal megegyezett a győri klub, így a szélső nyáron kilép a dán egyesülettel kötött kétéves szerződéséből, hogy csatlakozhasson a zöld-fehérekhez.

„Emilie Hovden teljesítményével már korábban felhívta figyelmünket, nyomon követtük pályafutását. A fiatal balkezes játékos Norvégiával mindent megnyert az elmúlt két évben, és idén a dán bajnokságban is meggyőzően teljesít. Csapata, a Viborg anyagi helyzetének instabilitása miatt lehetőségünk nyílt a megszerzésére már 2023 nyarától. Nagyon örülök, hogy a tárgyalások sikerrel végződtek és Emilie már idén nyáron csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik majd, és eredményes lesz csapatunkkal. Kettő plusz egy éves szerződést írtunk alá” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Győrbe igazolhatok nyáron. Természetesen nagyon jól ismerem az ETO-t, hiszen a világ legjobb klubjáról van szó. Több válogatottbeli csapattársam is itt szerepel, és nagyon jókat hallottam tőlük is. Nyilván hatalmas bizonyítási vágy van bennem, szeretném a teljesítményemmel majd meghálálni a bizalmat. Örülök, hogy nyártól ETO-játékos lehetek, szeretnék minden fronton kimagaslót nyújtani a csapat tagjaként” – mondta Emilie Hovden.

Emilie Hovden 26 éves, tagja volt a 2021-ben világbajnokságot, valamint 2022-ben Európa-bajnokságot nyert norvég női válogatottnak. Nevelőegyesülete, a Fana mellett a Molde és a Storhamar csapataiban szerepelt Norvégiában, majd 2022-ben igazolt a dán Viborghoz. A 2019/20-as szezonban a norvég bajnokság legeredményesebb gólszerzője volt, beválasztották a szezon álomcsapatába, valamint ő kapta meg az évad legjobb játékosának járó elismerést is.

Ezzel jelen állás szerint három jobbszélsője lesz a győrieknek, hiszen Győri-Lukács Viktória hároméves szerződéshosszabbítást írt alá a közelmúltban, míg Faluvégi Dorottya érvényes szerződéssel rendelkezik. Kérdés, a győri klub miként oldja majd meg ezt a helyzetet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában