Labdarúgás

2023.02.18. 11:44

Jelentős átalakulás a SFAC-nál

Gere Richárd és Imre Szabolcs úgy döntött, hogy más csapatban szeretné folytatni pályafutását. Mindkettőjüknek köszönjük a nálunk eltöltött időt, további sportsikereket kívánunk.
 

 
A Duna Takarék megyei első osztályban hatodik helyen telelő SFAC 1900-nál a vezetőedzői poszton Katona Sándor helyét Ágoston Zsolt vette át.

A játékoskeretben is történtek változások, négyen távoztak, hatan pedig érkeztek.

A távozók közül Gere Richárd az ősszel 13 mérkőzésen lépett pályára, mindegyiken kezdőként és négy gólt szerzett a megyei első osztályban.  Bár a felnőttcsapattól távozik, a nyáron az utánpótlásunknál megkezdett edzői munkát folytatja és a klubvezetés nagy örömére. Imre Szabolcs 9 mérkőzésen lépett pályára, ebből hatszor a kezdőcsapat tagja volt, háromszor pedig csereként segítette a srácokat. Soós Áron a SFAC 1900 SE játékosa marad, azonban a tavaszi szezonban nem lép pályára. Korábban 12 mérkőzésből nyolc alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, három alkalommal mérkőzés közben állt be. Mezei Márk Emil ősszel a felnőtt csapattal készült, tavasztól ő is más csapatban folytatja a pályafutását.
Matolcsi Sándor volt az első téli új igazolás, legutóbb az osztrák FC St. Egyden játékosa volt. Garda Gézát nem kell bemutatni a soproniaknak. A játékos 2016 és 2018 között az SVSE  NB II-es csapatának tagja volt, majd a Balatonfüredi FC-ben futballlozott. Ezt követően Ausztriában játszott, az SV Großpetersdorf csapatától érkezett a SFAC-hoz. Puskás Mirkót a Simasági SE csapatától igazolták le. A jó fizikai tulajdonságokkal rendelkező 30 éves játékos eddigi pályafutásának nagy részét Vas vármegyei csapatokban töltötte. Tóth Olivér 28 éves kapus mindhárom soproni egyesületben védett már és rutinosnak számít a megyei I. osztályban. A Caola SC Sopron csapatától érkezett. A 17 éves Pócza Roland Dániel főleg az U19-es csapatban védhet. Szekeres Enzó Márió a Kapuvári SE csapatának volt meghatározó kapusa az elmúlt másfél évben.  
Játékosmozgások 

Távozók: Gere Richárd, Imre Szabolcs, Soós Áron, Mezei Márk Emil. 

Érkezők: Matolcsi Sándor (St. Egyden), Garda Géza (SV Großpetersdorf), Puskás Mirkó (Simasági SE), Pócza Roland Dániel (SC Sopron), Tóth Olivér (SC Sopron), Szekeres Enzó Márió (Kapuvári SE). (Forrás: SFAC 1900)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában