Bajnoki Miskolcon

2023.01.21. 12:37

Női kosárlabda NB I - Rangadót játszik az UNI Győr

Vasárnap az NB I rangadóján Miskolcon, a DVTK otthonában lép pályára a SERCO UNI Győr női csapata.

kisalfold.hu

Dombai Rékáékra (fehérben) roppant kemény feladat vár vasárnap Miskolcon.

A találkozó a televíziós közvetítés miatt – az M4 Sport+-on lesz látható a meccs – kora délután, 14.05-kor kezdődik.

A miskolciak kiváló formában várják az összecsapást, az egykori győri edző, Völgyi Péter tanítványai egy héten belül legyőzték a másik két magyar euroligás együttest: előbb a Szekszárdot a Tolna megyeiek otthonában bajnokin, majd most csütörtökön saját közönségük előtt Euroliga-mérkőzésen a sorozat és a bajnokság címvédőjét, a Sopron Basketet fektették két vállra

A két csapat mindegyike 15 mérkőzést játszott eddig az alapszakaszban, a győriek 14-szer győztek 1 vereség mellett, a miskolciak mutatója 13–2, azaz a zöld-fehér győzelem esetén komoly lépéselőnybe kerülhet Cziczás László együttese, vereség esetén viszont befogja az UNI Győrt a DVTK, ez esetben az is kulcskérdés lehet, hogy a győri 9 pontos győzelem tükrében – tavaly októberben 88–79-re nyertek Török Ágnesék az egyetemi csarnokban – mekkora különbségű lesz a vereség. 

Cziczás László, a győriek vezetőedzője így nyilatkozott a várakozásairól: „Az elmúlt két-három hónaphoz képest sok időnk, egy hetünk volt felkészülni a DVTK-ból. Eddig jobbára csak egy-egy nap maradt az adott meccs előtt. Szükség is volt erre, mert olyan csapathoz utazunk, mely komoly játékerőt képvisel nemcsak idehaza, de az Euroligában is bizonyították, hogy képesek a bravúrra. Borzasztóan nehéz meccs előtt állunk.” 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában