Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia

2023.01.07. 10:57

Négy pilléren a győri akadémia

Az igazgató a klub honlapján értékelt.

kisalfold.hu

Havas Máté október elején állt munkába a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián, az igazgató klubja honlapján értékelte az eltelt három hónapot.

„Sikerült teljesen átvilágítani az akadémiát, új szervezeti struktúrát kialakítani és a racionális működési feltételeket megteremteni. Az eddigi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy az akadémiában nagy potenciál rejlik. Első lépésként a már említett szervezeti struktúrát alakítottuk ki, ebből adódóan az akadémiának hatékonyan kell működnie, ahol a játékos áll a középpontban” – kezdte Havas Máté, aki hozzátette: a jövőben négy pillérre fognak támaszkodni. 

Havas Máté: A képzés középpontjában az egyénnek kell állnia.  Fotó: eto.hu

„A képzés középpontjában az egyénnek kell állnia. A jövőben a csapatjáték oktatásán és fejlesztésén kívül nagy hangsúlyt fogunk helyezni az egyéni képzésekre és az egyéni fejlesztésekre. A hazai kiemelt bajnokságokon kívül keressük a nemzetközi mérkőzések és tornák lehetőségét, hogy minél nagyobb kihívások elé tudjuk állítani játékosainkat. Célunk, hogy újra rendezzünk nemzetközi tornákat és a Dunaszerdahellyel közösen nemzetközi tornákon vegyünk részt. Az akadémia produktivitását mindig az mutatja, mennyi játékost tud adni a felnőttlabdarúgás számára. Ezen lehetőségek a DAC-cal való szoros kapcsolatnak köszönhetően egyedülállóak a régióban. Rendelkezünk NB II-es, NB III-as magyar felnőttbajnokságban szereplő csapatokkal, valamint a szlovák második és első ligás csapatokkal, ahova tudunk játékosokat integrálni. Ez egy óriási lehetőség, amivel élni kell. A sporttudomány fejlődésével a szakembereknek is lépést kell tartania, továbbá a mért változók értelmezésére, elemzésére és annak érthető visszacsatolására megfelelően képzett, sporttudományos végzettséggel rendelkező szakembergárdára van szükség. A különböző tudományterületek együttes alkalmazásával a sportteljesítmény is nagymértékben növelhető. Akadémiánkon magasan képzett szakemberek és eszközök egységesítik a legmodernebb labdarúgáshoz kapcsolódó tudás- anyagot.” 

Szóba kerültek a tehetséges fiatalok is. 

„A következő huszonegy éven aluli, saját nevelésű játékosok léptek pályára a felnőttgárda bajnoki vagy kupamérkőzésein az őszi szezonban: Ruisz Barnabás, Vitális Milán, Tuboly Máté, Lacza Alex, Vingler László, Huszár Marcell. Biztos vagyok benne, hogy egy év múlva ezen névsor az akadémisták közül jó pár névvel bővül, és természetesen lesz számos fiatal, akik az NB III-as csapatunkban mutatkozhatnak be. Az eredmények azt mutatják, jó úton járunk, ugyanakkor fontos, hogy az eddig elért mérföldkövek ne tegyenek minket elégedetté. Arra kell törekedni, hogy mindig a következő szintre tudjunk lépni. Ehhez minden feltétel adott.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában