Két nap, két esemény

2022.11.29. 17:40

Parasportnapok Győrben

kisalfold.hu

Csütörtökön az Olimpiai Sportparkban, pénteken az egyetemi csarnokban – mindkét nap 9 órakor kezdődik a program – rendeznek parasportnapot Győrben. Holnap a Győri Atlétikai Club, másnap az EMBERsÉG DSE lesz a főszervező.

„A GYAC kiemelt figyelmet fordít a parasportra, hiszen több sportágban is vannak fogyatékossággal élő versenyzői, akik a klub színeiben edzenek, és indulnak különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Még az evezősszakosztály vezetőjeként már régóta foglalkoztunk parasportolókkal, az evezőstelepen nagyjából tizenöt éves múltra tekint vissza a szakág, de már teniszezőink is vannak elég komoly múlttal. Ezt a bázist szeretnénk szélesíteni, ezért mindenkit várunk – egyelőre heti két alkalommal. Elsősorban a fogyatékossággal élő győri és környékbeli embereket szeretnénk megszólítani, számukra biztosítani a tömegsport lehetőségét, melyből kifejlődhet majd a profisport is” – mondta Papp Oszkár, a GYAC elnöke.

Hat sportággal ismerkedhetnek meg csütörtökön, így a bocsát, a látássérültpingpongot, a hagyományos asztaliteniszt, a csörgőlabdát, a concept2-ergométert, a kerekesszékes dartsot és az e-sport részeként a kerekesszékes lézerharcot, melyet a világon először itt lehet kipróbálni. Ez a sportág győri találmány. Lesz emellett egy bónuszjáték is, a buborékfoci.

„Kortól, nemtől függetlenül várunk mindenkit. A cél az érzékenyítés, hogy az egészségesek is érezzék, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük sérült embertársainknak azokért, melyek a legtöbbünknek teljesen természetesek” – fogalmazott a klubelnök.

Pénteken a győri EMBERsÉG DSE által szervezett négyalkalmas programsorozat utolsó rendezvényének ad otthont az egyetemi csarnok.

„A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” pályázat részeként megvalósuló rendezvényen az összefogás, az önkéntesség és a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő embertársaink elfogadása, valamint az inkluzivitás is fontos hangsúlyt kapott minden alkalommal.

Kertész Tamás, az EMBERsÉG DSE elnöke most azt emelte ki, hogy az esemény a fogyatékossággal élők világnapjához kapcsolódik. A fizikai aktivitásra épülő programok mellett első ízben adják át az Emberség-díjat, melyet a két éve elhunyt dr. Gönczöl Lászlóról,  az egyesület alapítójáról, örökös tiszteletbeli elnökéről neveztek el a szervezők, akik ezzel az egészségkárosult embertársaink számára kiemelkedő szakmai és közösségi tevékenységet nyújtó személyeket vagy kollektívájukat ismerik el.

 

Címkék#Parasport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában