Labdarúgás

2022.11.15. 07:44

Megyei foci - Pisztolyt fogott a bíróra egy tényői focista a meccsen - fotó

Fegyvernek látszó tárgyat, egy pisztolyt fogott a játékvezető-asszisztensre mérkőzés közben egy tényői futballista az egyik múlt heti bajnokin Péren. Az esetről fotó is készült. A pisztolyt tartó játékos ellen rendőrségi eljárás indult.

Szeitz Tibor

Akár egy film jelenete is lehetne, de megtörtént: egy, a találkozóra nem nevezett futballista pisztollyal céloz mérkőzés közben az asszisztensre.

A hétvégén rutinos játékvezetőket küldött a Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság játékvezetői bizottsága Tényőre. A megyei III. osztályban szereplő felnőttek találkozóját NB III-as, míg a tartalékok összecsapását megyei I-es bíró vezette – szerencsére minden atrocitás nélkül –, mivel egy elképesztő korábbi esemény jutott a testület tudomására. Nem mindennapi történet szemtanúi lehettek ugyanis a Pér–Tényő tartalékbajnoki nézői, amikor is a meccs közben egy melegítőben, kabátban lévő tényői futballista fegyvernek tűnő pisztolyt fogott az egyik asszisztensre. 

Pechjére az esetről fotó is készült, ami aztán felkerült az egyik közösségi oldal csoportjába. 

„A tartalékmérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa, aki egyébként nem is tartózkodhatott volna a kispadon, mivel csak a felnőttmeccsre nevezték, fegyverrel hadonászott, amit rátartott az egyik asszisztensre. Úgy gondolom, ilyennek a pályán, a pálya mellett, de egyáltalán sehol nincs helye. Arról nincs tudomásom, hogy éles-, gáz- vagy riasztó- volt-e a fegyver, illetve az milyen sérülést képes okozni” – írták a fotó mellé, ami valahogy eljutott az egyik játékvezető édesapjához, aki természetesen azonnal értesítette a gyermekét. Egyébként maguk a játékvezetők nem is észlelték a fenyegetést, mivel abban a pillanatban nem történt olyan esemény a pályán, ami azt elő- idézhette volna, ám később, az ominózus meccs utáni felnőtt bajnoki hivatalos jegyzőkönyvében már jelezték a felháborító rendbontást. 

Akár egy film jelenete is lehetne, de megtörtént: egy, a találkozóra nem nevezett futballista pisztollyal céloz mérkőzés közben az asszisztensre.

Az MLSZ megyei igazgatósága azzal együtt, hogy értesítette az országos szövetséget, feljelentést tett a rendőrségen. 

Az esettel kapcsolatban a rendőrség érdeklődésünkre a következő tájékoztatást adta: 

„Sajtómegkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a kérdéses ügyben a Győri Rendőrkapitányság 2022. november 7-én zaklatás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A folyamatban lévő nyomozással kapcsolatban bővebb információt nem áll módunkban adni.” 

Természetesen megkerestük a futballistát is. 

„Szeretném leszögezni, hogy részemről egyértelműen a viccelődés állt a cselekedetem hátterében, senkit nem volt szándékomban bántani, senkinek nem akartam ártani! A pisztoly egy labdarúgó kisfiánál volt, tőle került hozzám, csupán egy műanyag játék pisztoly, semmi különös. Ott a helyszínen fel sem merült bennem, milyen következményei lehetnek a meggondolatlan bolondozásnak, amit már aznap megbántam. Nagyon sajnálom, óriási butaság volt ezzel gondot okozni másoknak, magamnak és a sportágnak” – mondta el érdeklődésünkre a futballista, akire ezzel együtt várhatóan komoly büntetés vár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában