Előtérben a parasport

2022.10.18. 14:06

A jégpályán vetélkedtek a fogyatékossággal élők - Fotók

A fogyatékosággal élők számára sportnapot tartottak ma a győri Nemak Jégcsarnokban.

Szabó Gábor

Fotó: Huszar Gabor

A győri Emberség DSE szervezésében, a Büchl Hungária, valamint a Győri ETO HC és a Széchenyi István Egyetem támogatásával jeges sportnapot tartottak kedden délelőtt a Győri Jégsport Központ jégpályáján a fogyatékossággal élők számára. A zenés gimnasztika és közös bemelegítés után a győri Radó- és Bárczi-intézmény, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri és csornai Gondviselés Házának lakói mérték össze erejüket.

Ahogyan ilyenkor lenni szokott: mindenki győztes lett a végén, így boldogan, aranyéremmel a nyakában távozhatott mindenki.

A díjátadón Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke elmondta: "Nagy örömmel láttuk, hogy mindenki bátran és remekül küzdött. Bebizonyosodott, hogy a jég sem ördögtől való, a szabályokat követve, betartva biztonságosan lehetett vetélkedni egymással. A hangsúly ezúttal sem az eredményen volt, jó volt nézni, a biztatást, a segítséget. Pozitív dolognak tartjuk, hogy a parasport a városban egyre nagyobb szerepet kap. Már kerekesszékes kézilabdacsapatunk is van, a Győri Szekerek, mely az első bajnoki meccseit is lejátszotta."

Az esemény lebonyolításában ezúttal is a Széchenyi-egyetem rekreáció szakos hallgatói segítettek, míg az érmeket és az okleveleket dr. Gyömörei Tamás, az egyetem tanszékvezető docense, Gyökeres Sándor, a Büchl Hungária ügyvezetője, Nagy László, a Radó-iskola igazgatója és Nagy Ákos, a házigazda Győri ETO HC sportegyesület ügyvezetője adta át.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában