Egy híján húsz

2022.09.18. 07:58

Női kézilabda BL - Győri Audi ETO - Kastamonu 44-25 - sok-sok fotó

Gólgazdag meccsen magabiztosan verte török ellenfelét az Audi ETO.

kisalfold.hu

Fotók: Huszár Gábor

Győri Audi ETO-Kastamonu 44-25 (23-14)

Percről percre  

60. perc: Oftedal indítja Faluvégit. Naná, hogy ez is gól. 43-24. Felállva ünnepel a közönség. Egy szép, kínai figurából szerzett gól a vége, hinnék a törökök (Böhme lövi), de Kristiansen másképp gondolja, és az utolsó másodpercben messziről, talpról góllal válaszol. 44-25.

59. perc: Solberg indítja Faluvégit. Gól ez is. 42-24

58. perc: Rendre hibáznak támadásban a törökök, most Blohm büntet gyors góllal. 41-24.

57. perc: Solberg véd, Oftedal gólt dob: negyvennél jár már az Audi ETO! 40-24. Fodor kap egy rossz passzt. 

56. perc: Oftedal szalad a kapuig a megszerzett labdával. 39-23. Jezic szépít, már ő is hét gólnál jár. 39-24.

55. perc: Solberg elkapta a fonalat: Jezic lövését hárítja. Passzívban kapja a bejátszást Blohm Kristiansentől, a győri beálló a hatodik gólját szerzi. 38-23.

54. perc: Martín kér időt. Úgy tűnik, bejön, amit megbeszéltek a győriek: Fodor eredményes a bal szélről. 37-23.

53. perc: Solberg védi Chabbah lövését. Hetes és kiállítás a török támadás végén: Broch ül le két percre. A büntetőt Chebbah lövi, Solberg pedig védi. 

52. perc: A győri kiállítás lepereg, így kapusa nélkül támadhat a Kastamonu. Chebbah szerez szerencsés gólt, amire Faluvégi válaszol. 36-23.

51. perc: Göksel védi Kristansen lövését. Carlos kapu fölé lő. Fodort dolgozzák meg alaposan a vendégek, a vége Carlos kiállítása. Gros pedig értékesíti a megítélt büntetőt. 35-22.

50. perc: Győri labdaszerzés, aztán Kristiansen lövi kapufára a labdát, de kipattanót Faluvégi begyűjti.

49. perc: A közönség úgy érzi, a játékvezetők "megették" Carlos mozdulatát, aki Ryu mellett esett nagyot. A győri játékost kiküldik két percre. 

48. perc: Chebbah dob nagy gólt. Oftedal gyorsan válaszol, azonnal a középkezdésből. 34-22.A kapus nem ér vissza a kapuba, csak a labda után, és nekiszalad a kapufának, ezért ápolni kell. Nyakmerevítőt kap Göker a mentőktől, a kapuba Göksel áll be. 

47. perc: Kristiansen már hét gólnál jár. 32-21. Solberg védi Böhme lövését. Faluvégi eredményes a másik oldalon. 33-21.

46. perc: A meccs utolsó negyedórája Kristiansen góljával kezdődik. 31-20. Demircelent kell ápolni. Akgün Göktepe kapja a bejátszást, és gólt szerez. 31-21.

45. perc: Solbergnek nem jön össze az üreskapus gól. Carlos lő a kapu jobb oldalába. 30-20.  

44. perc: Labdaszerzés, lerohanás, Schatzl-gól. 30-19. Kikéri utolsó idejét is a török együttes vezetőedzője. Hét a hat ellen a vendégek.  

43. perc: Chabbah lövése sem ér gólt ezúttal. Gros adja fel a labdát a levegőből érkező Győri-Lukácsnak, aki a kapuba lő: gyönyörű gól! 29-19.

42. perc: Chebbah bejátszása Jezic felé pontatlan. Kristiansen lövése elmegy a kapu előtt kereszben. 

41. perc: Kristiansen a bal alsóba lő, ez a negyedik gólja volt már. 28-19.

40. perc: Hétméterest dobhat a török együttes. Iskeneroglu hajítja a kapu mellé a labdát hét méterről.

39. perc: Nem jó Hansen bejátszása Blohmnak. 

38. perc: Passzívig támad a Kastamonu. Carlos lövése kapu mellé száll. Futtából lő Nze Minko, de pontatlanul. Jezic gyors gólt dob. 27-19.

37. perc: Gros szerez gólt ismét a győrieknél. 27-18

36. perc: Solberget kisegíti a kapufa Chebbah lövése után. Hansen sem talál be. Carlos viszont újra eredményes. 26-18

35. perc: Chebbah góljára válaszol gyors góllal Győri-Lukács. 25-17. Gros játssza tisztára magát testcselekkel. 26-17.

34. perc: Blohmé a második félidő első győri gólja. 24-16.

33. perc: Jezic válik le a védőjéről. 23-16. Hiba mindkét oldalon a támadásban.

32. perc: Carlos az ötödik gólját lövi. 23-15. Hansen lövése nagyon elszáll.  

31. perc: Solberg áll már a győri kapuban. Nze Minko lövését védi Göker. 

A hivatalos nézőszám 2817.

30. perc: Győri labdaszerzéssel és egy gyors Blohm-góllal kezdődik az utolsó perc az első játékrészben. 22-14. Toft védi Jezic lövését. Kristiansen öt másodperccel a dudaszó előtt még betalál. 23-14. Negyed óra a szünet, utána folytatódik a mérkőzés.

29. perc: Fodor is feliratkozik a gólszerzők közé. 21-14.

28. perc: Kristiansen a bal felsőbe bombázza a labdát. 20-13. Jezic be tud fordulni. 20-14.

27. perc: Passzívból nem lövik el a labdát a vendégek. Faluvégi viszont gyorsan eszmél, és az üres kapuba lő. 19-13. Török időkérés, három és fél perc van még hátra az első félidőből. Jezic lövését védi Toft, Broch viszont hetest (és kiállítást) érően szabálytalankodott. A büntetőt Carlos dobja a kapufára, a kipattanó is az övé, de rálép a hatos vonalára.

26. perc: Kristiansen eredményes ismét. 18-13.

25. perc: Kapusát kettős emberhátrányban is lehozza a Kastamonu. Nem engedi elvégezni a győri szabaddobást Akgün Göktepe: ez is két perccel jár. Épp csak letelt az első kiállításuk.

24. perc: Carlos lövése a kapufáról a kapu fölé száll. Ryuval szemben szabálytalan Caliskan: hétméteres és újabb kiállítás. Kristiansen értékesíti a büntetőt. 17-13.

23. perc: Toft védi Chebbah lövését. Nze Minkót ütközi le Chebbah, ő kapja a meccs első kétperces kiállítását. Ryu a bal alsóba lő. 16-13.

22. perc: Hosszúra nyúlik a vendégek támadása. Iskenderoglu lövését blokkolja végül a védelem. Faluvégi gyorsan góllal zárja le a győri támadást. 15-13

21. perc: Oftedal szerez gólt balról. 14-13

20. perc: Jezic betalál. 13-13.

19. perc: Sárga lap Brochnak. Passzívban a vendégek. Toft lábbal védi Iskenderoglu lövését. Demircelen kapufája után, gyors gól a másik oldalon Schatzltól. 13-12.

18. perc: Kapkodó a győriek játéka, nem jó az indítás. 

17. perc: Toft védi Jezic óriási helyzetét, Győri-Lukács egyenlít a gyors ellentámadás végén. 12-12.

16. perc: Egyenlítenek a törökök, Chebbah a gólszerző ismét. 11-11. Vitatott labdszerzés után újabb Kastamonu-gól, ezúttal Demircelentől. 11-12

15. perc: Chebbah talál a kapuba. 11-10.

14. perc: Negyedszer eredményes immár Blohm. 11-9.

13. perc: Ezúttal a törökön válaszolnak gyorsan, Demircelen révén. 10-8. Oftedal lövése kapu fölé száll. Jezic révén egy gólra zárkóznak a törökök. 10-9.

12. perc: Védés a túloldalon is: Toft hárítja Caliskan lövését. Pazar bejátszás Oftedaltól, Blohm talál a kapuba. 10-7

11. perc: Demircelen góljára Oftedal válaszol egy bombagóllal. 9-6. Carlos negyedik gólja után Martín időt kér. 9-7. Hansen lövését védi Güker. 

10. perc: Hansen eredményes. 8-5

9. perc: Carlos talál rést a győri védelmen. 6-5. Göker védése után marad a labda a győrieknél. 

8. perc: Gros értékesíti a meccs első hetesét. 6-4. Hansen lopja le a labdát Jezic kezéről, Schatzl lövi a lefordulás után a gólt. 7-4.

7. perc: Carlos góljára is azonnal jön a gól a másik oldalon, ezúttal a másik szélsőtől, Schatzltól. 5-3. Chebbah lövése kijön a kapufáról, Jezic szedi össze, és térdelve szerez kapufás gólt. 5-4.

6. perc: Győri-Lukács ziccerét védi Göker. Chebbah lövi a vendégek második gólját. Nagyon gyorsan jön a válasz Győri-Lukácstól. 4-2

5. perc: Toft védése után némi szerencsével kerül a labda a győriekhez. Hansen a kapufát találja el, a kipattanót Blohm dobja a kapuba. 3-1. Négy és fél perc játék után máris időt kér Claus Leth Morgensen, a törökök vezetőedzője.

4. perc: Passzívban a törökök, lőni már nem tudnak. Schatzl eredményes a bal szélről. 2-1. Keményen, határozottan védekezik az ETO.   

3. perc: Most más a sorrend: Blohm a kapuba lő, a játékvezetők középkezdést jeleznek. 1-1.

2. perc: Carlos ejtése a kapuban. 0-1. Blohm dobja a labdát a kapuba, de sípszó után.

1. perc: Zöldben az ETO, fehérben a Kastamonu. Toft kezd a győri kapuban, a két szélső Győri-Lukács és Schatzl, Hansen és Gros a két átlövő, Blohm a beálló, Oftedal irányít. A törökök kezdik a meccset.

 

Előzetes - Vasárnap 16 órakor a török Kastamonu ellen folytatja Bajnokok Ligája-szereplését az Audi-ETO női csapata. A két együttes a tavalyi sorozatban is egy csoportban szerepelt, akkor Győrben 37–20-as, Törökországban 38–22-es győri győzelem született. A papírforma alapján most is hasonló eredményre van kilátás. A legutóbbi ezüstérmes zöld-fehérek egy hete remek győzelemmel indították a sorozatot, az egyik legnehezebb csoportellenfelet, a dán Esbjerget győzték le idegenben.

A törökök ugyanakkor elég rossz rajtot vettek: saját csarnokában kaptak ki a montenegrói Buducnosttól 40–27-re. Pedig nem rossz játékosokból áll a Kastamonu kerete, hiszen több, Magyarországon is ismert játékos szerepel a csapatban, így a volt siófokiak, Katarina Jezic és Simone Böhme, továbbá Majda Mehmedovic, akit sokáig a posztján – balszélső – a világ egyik legjobbjának tartott számon a szakma. Van még brazil és francia légiósa is a Kastamonunak. Ettől függetlenül meglepetés lenne, ha nem nyerne nagyobb különbséggel az Audi-ETO, mely továbbra is heti két meccset játszik. Szerdán a Siófok ellen játszott bajnokit a zöld-fehér alakulat. Noha győztek Oftedalék, nem volt maradéktalanul elégedett Ambros Martín, a győriek spanyol szakvezetője.

„Negyvenöt percig remek teljesítményt nyújtottunk, de a végén, az utolsó tizenöt percben történtekkel nagyon elégedetlen vagyok. Amit ekkor láttunk, nem történhet meg még egyszer. Mi soha nem adhatunk fel így egy mérkőzést se. Nem jó azt hallani az ellenfél edzőjétől, hogy volt olyan szakasz a meccsen, melyet mi nem vettünk annyira komolyan. Ahogyan azt sem volt jó látni, hogy abban a periódusban ellenfelünk akarata érvényesült. Ezen mindenképpen változtatni kell, mielőtt kellemetlen meglepetés ér bennünket” – fogalmazott a szakember, aki továbbra sem számíthat a gyógyuló Line Haugstedre, valamint a sérült fiatalokra, Farkas Júliára és Ogonovszky Eszterre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában