Bizakodó hangulat Győrben

2022.07.27. 16:21

NB II foci - ETO: előbbre lépnének a tavalyi hetedik helynél - fotók

Szezon előtti sajtótájékoztatóját tartotta az ETO FC Győr NB II-es csapata. Helyezésekben mérhető célkitűzés nincs, de mindenképpen előbbre szeretne végezni a csapat a tavalyi hetediknél.

Szabó Gábor

Fotó: Huszar Gabor

Elsőként Jan Van Daele ügyvezető elmondta: érdekes időszak van a klub mögött. Új sportigazgatója, majd új edzője lett az ETO-nak.

„Érdekes helyzetben voltunk, de jó előérzetem van. Úgy gondolom, jó munkát végzett a csapat, jól sikerült a felkészülés, látható, hogy új stílusban dolgoztunk, ennek remélhetőleg majd a pályán is lesz eredménye. Az akadémián is próbáltunk előbbre léptünk, és a fejlődés nem áll meg, szeretnénk folyamatosan nézni, hogyan tudunk még feljebb jutni” – fogalmazott az ügyvezető.

Mihalecz István sportigazgató szerint is minden feltétel adott, hogy a következő egy-két évben felfelé íveljen a klub pályája, mind a szervezettség, mind az eredményesség terén.

„Nyilván a szurkolókat leginkább az érdekli, hogy az első csapat hogyan szerepel. A legfontosabb tehát, hogy az első csapatot vezessük az eredményesség felé. A felkészülés során Klausz Lászlótól az ismert körülmények között miatt meg kellett válnunk, de azt gondolom, ebből jól jöttünk ki. Tímár Krisztián személyében – akit tíz éve ismerek – ambíciózus szakembert sikerült találnunk. Folyamatos kontaktban voltunk, a filozófiáját, a gondolkodását ismerem van benne perspektíva, kicsit forradalmár típus, komoly tervei és elképzelései vannak az edzőség terén, a határ nála a csillagos ég. Az U19-es válogatottat is láttam, milyen volt a keze alatt a csapat. Érkezésével úgy vélem, az a pozitív kisugárzás van most a klub körül, amire szükség volt. Az öltözőben is érezhetően jó irányba mozdultak el a dolgok, és ez remélem, a pályán is érezhető lesz majd” – fogalmazott a sportigazgató.

Tímár Krisztián vezetőedző első felnőttcsapatát irányítja, nagy hévvel vágott bele a munkába.

„Tudatosan készültem az edzői pályára, most jött el az idő és a megfelelő ajánlat arra, hogy kipróbáljam magam egy olyan szerepkörben, ami az ambícióimmal párosul. A felkészülést nem a legelejétől irányítom, de próbáltam mihamarabb megismerni a játékosokat. Amit ígérhetek, hogy tűzön-vízen át keresztülviszem azt, amit elképzelek. Kezdeményező, sok futásra épülő, agresszíven védekező, gyors, kombinatív focit szeretnénk játszani, és mindig a győzelemre hajtunk, nem alkuszunk meg” – mondta a szakember.

A csapatkapitány, Priskin Tamás is bizakodó a szezon előtt.

„Örülök, hogy itt lehetek, bizalmat kaptam az új vezetéstől is. Tapasztalatommal, rutinommal szeretném segíteni a csapatot. Jó a hangulat az öltözőben, mindenki nagyon motivált az új stáb érkezésével. Nyitottak vagyunk az új stílusra, és mindent megteszünk, hogy eredményesek legyünk. Biztos vagyok benne, hogy ha ezen az úton megyünk tovább, akkor sikeres lesz a csapat és a klub egyaránt” – tette hozzá Priskin Tamás, aki a csapattársakkal egyetemben vadonatúj mezben játszik majd az új szezonban.

Szurkolói ankét – Szerda este több mint 50 szurkoló részvételével szurkolói ankétot tartott a klub az ETO Stadion VIP-termében. Az ankéton a sajtótájékoztatón elhangzott témák kerültek újra terítékre, illetve kérdésekre válaszolt többek között Jan Van Daele, az ETO ügyvezetője, Tímár Krisztián vezetőedző és Mihalecz István sportigazgató. A játékosokat Priskin Tamás csapatkapitány képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában