Erődemonstráció

2022.05.07. 15:11

Női kézilabda BL - Bejutott a Final4-ba az Audi ETO, 12 góllal verték a Brestet - Fotók, nyilatkozatok

Az első percekben még vezetett a Brest Győrben, de utána az ETO-t nem lehetett megállítani. Oftedal és Pintea ketten 15 gólt dobtak, Leynaud és Glauser pedig elképesztő teljesítményt mutatott a kapuban.

kisalfold.hu

Forrás: Nagy Gábor / Kisalföld

Ma olyan csapatteljesítmény volt a pályán, amire nem találok szavakat. A legjobbunkat kellett nyújtani ahhoz, hogy meg tudjuk verni ma a Brest együttesét 

- nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző. 

Hozzátette, a szurkolóknak köszönhetően a hangulat leírhatatlan volt, ami extra motivációt adott csapatának.

Büszke és boldog vagyok, mert amit ma láttunk a pályán, az mindent elmond rólunk

 - mondta a spanyol tréner.

Stine Oftedal úgy fogalmazott, tudták, mire képes az ellenfelük, amely nagyon nehézzé tette az első összecsapást. Hozzáfűzte, nehéz volt megtalálni, miben kell javulniuk, de a rendkívül intenzív visszavágón minden jól sikerült számukra.

Korábban:

A Győri Audi ETO KC bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután házigazdaként 35-23-ra legyőzte a francia Brest Bretagne csapatát a negyeddöntő szombati visszavágóján.

   A párharc első mérkőzésén, egy héttel ezelőtt 21-21-es döntetlent játszottak a csapatok.
   A Győr 14. alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben, a négyes döntőre június 4-5-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

Győri Audi ETO-Brest Bretagne 35-23 (20-12)

 lövések/gólok: 49/35, illetve 50/23
   gólok hétméteresből: 1/1, illetve 7/4
   kiállítások: 6, illetve 2 perc

Továbbjutott: a Győr, 56-44-es összesítéssel.

A hazaiaktól Jelena Despotovic és Kari Brattset, a vendégek keretéből Djurdjina Jaukovic, Amandine Lagattu, Aissatou Kouyaté és Ana Maria Gavric hiányzott. A győri Audi Arénában a koronavírus-járvány kirobbanása óta első alkalommal volt 5229 főt jelentő telt ház.

Az első mérkőzéssel ellentétben ezúttal remekül kezdett az ötszörös BL-győztes Győr, a francia Amandine Leynaud tíz perc alatt öt védéssel segítette csapatát, amely 8-4-re ellépett, ekkor a Brest időt kért. A tavaly BL-döntős franciák beállóját, Pauletta Foppát egyre többször tudták megjátszani társai, ettől eltekintve megfelelő volt az ETO védekezése. A házigazdák norvég irányítója, Stine Oftedal a meccs harmadánál már hat gólnál járt. Együttese lendületét a kettős emberhátrány sem törte meg, egy 6-2-es sorozat után már 18-11-es előnyben volt, a szünetben pedig már nyolc gól volt a különbség.

A vendégek mindent megpróbáltak, de a győriek ritkán látható remek teljesítményt nyújtottak az első felvonásban.

A második félidő tizedik percében már tíz találat volt közte, ekkor Pablo Morel vezetőedző az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. Oftedal mellett a román beálló Crina Pintea is hatékonyan támadott, így az ETO-nak nem okozott gondot, hogy őrizze előnyét. A Leynaud helyére beállt honfitársa, Laura Glauser is kiválóan védett, így a hajrá a várakozásokkal ellentétben semmiféle izgalmat nem tartogatott.

A hazaiaknál a mezőny legjobbjának megválasztott Oftedal kilenc, Pintea hat gólt lőtt, Leynaud tíz, Glauser nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Foppa és Tonje Löseth öt-öt góllal zárt.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, öt döntetlen mellett negyedszer nyert a Győr.

Percről percre

60. perc: Háfra is megszerzi a maga gólját egy betörés után. 35-23. Lövéshez már nem jutnak a franciák, vége a meccsnek. A meccs legjobbja Stine Oftedal lett, aki egymaga 9 góllal vette ki a részét az ETO győzelméből.

59. perc: Háfra lövése a kapufát találja el, nem kap szabaddobást, pedig lett volna ok a fújásra. Glauser védésével ér véget az utolsó előtti perc.

58. perc: Glauser lábbal védi Pop-Lazic kísérletét. Felállva tapsol a közönség. Loseth ötgólos már, a lövése valahogy átfért Glauser lába alatt. 34-23.

57. perc: Hansen 9 méterről veszi be Toft kapuját. 34-22.

56. perc: Hansen eredményes. 33-21. Loseth lő a jobb alsóba. 33-22

55. perc: Mauny kap labdát a bal szélen Coataneától, a másik szélsőtől, aztán a felső lécre dobja a labdát. Martín kér időt öt és fél perccel a vége előtt. A nagy igyekezetben most Nze Minko ütközi le Hansent.

54. perc: Glauser lábbal védi Loseth lövését. 

53. perc: Schatzl lövése nem jó, de a védekezés ezúttal is jó. Háfra is pályán, de sajnos belefordul a védőjébe.

52. perc: Szerencsével marad a brestieknél a labda, de passzívból támadnak már, amikor kapu fölé száll Karlsson lövése.

51. perc: Pintea lerohanásból lövi a hatodik gólját. 32-21. Most őt élteti a tábor. 

50. perc: Scatzl a jó védőmunkája után lövéshez jut, de a kapufa most kisegíti a vendégeket. Nze Minko ziccerét Toft védi lábbal.  

49. perc: Ryu passza most a semmibe ment... Újra a pályán Schatzl és Faluvégi. 

48. perc: Pintea váltja gólra Kristiansen passzát. 31-20. Glauser védése után az indítás lefülelik a franciák. Niakate büntet góllal, újra "csak" tíz a különbség. 31-21.

47. perc: Rye harmadik góljának örül a publikum, megint tíz van közte. 30-20. Glauser védése után jöhet az ETO.

46. perc: Hétméteres a túloldalon, Glauser kivédi Loseth kísérletét. Utána kölcsönösen megtapsolják egymást - Glauser és a közönség. 

45. perc: Passzívban az ETO. Oftedal lövését védi Toft, a közönség szabálytalanságot látott, a játékvezetők nem.

44. perc: Kristiansen találja el a hálót - oldalról. Karlsson futtából a bal felsőbe lő. 29-20.

43. perc: Oftedal ma szenzációs! Test mellől a bal alsóba. 29-19. Glauser is bemutat egy védést, Foppa lövését védi. 

42. perc: Jön Glauser a győri kapuba, Leynaud vastapsot kap. Oftedal meg ovációt az újabb, immár nyolcadik gólja után. 28-18. Foppa farag a franciák hátrányán. 28-19.

41. perc: Karlssonra jön ki a figura. 26-17. Fodor ejti a labdát a kapuba. 27-17. Gyors gól a vendégektől, megint Karlssontól. 27-18

40. perc: Tízzel vezet az ETO, Lukács gólja után számol rá a közönség a Brest Bretagne csapatára. 26-16. A harmadik francia időkérés közben zúg a "Játszik az ETO!". 

39. perc: Leynaud védése után nem jó az indítás, ám Ryu szemfüles, és visszaszerzi a labdát. 

38. perc: Pintea már négygólos! 25-16.

37. perc: Pintea most egyedül maradt a középtől kicsit jobbra. 24-15. Niakate szépít. 24-16. Labdát veszít az ETO. Belemenés a rózsaszín mezeseknél.

36. perc: Ryu betalál, gyorsan jön a válasz Kobylinskától. 23-15

35. perc: Loseth belövi a büntetőt. 22-14. Nze Minko pörgeti a labdát kapufára. Labdát szerez Fodor, a védekezéshez visszafutó franciák meg összeszaladnak. 

34. perc: Blohm szerez gólt egy nagyszerű passz után. 22-13. Belemenés helyett hétméteres az ítélet.

33. perc: Pintea a második gólját szerzi. 21-13. Nincs gól a Brest támadásának végén.

32. perc: Lukács lábát éri a játékszer.  Blohm mellett tud befordulni Foppa. 20-13. Toftról oldalra megy ki a labda, támadhat tovább az ETO.

31. perc: Kezdődik a második félidő, Foppa kezéből indul útjára a labda. Pintea és Ofedal is a padlóról tápászkodik fel, de egyiküknek sincs baja. Niakate lövi kapu fölé a labdát.

 

A hivatalos nézőszám 5229.

 

30. perc: Loseth nem talál kaput. Oftedal igen (már hétgólos)! 19-12. Alig fél perccel a félidő vége előtt kikéri a második idejét a bresti szakvezetés. Ryu labdát szerez, Nze Minko meg gólt dob! 20-12. Vége a félidőnek. 

29. perc: A védő lábát éri Oftedal bejátszása: néma marad a játékvezetők sípja. 

28. perc: Labdaszerzés, Blohm-gól. 18-11. Toublanc húzza be a labdát a jobb szélről a rövid oldalra. 18-12.

27. perc: Passzívól találja el a kapufát Loseth. Nze Minko pattintja a labdát a léc alá. 17-11

26. perc: Az első francia, akit ma kiállítanak, Foppa. A győriek franciáját, Nze Minkót rántotta le. Fodor "teszi be" a labdát a kapus alatt hanyag eleganciával. 16-11.

25. perc: Lukács most nagyon éles szögből próbálkozik, Darleux véd. Loseth veszi be a győri kaput. 15-11 

24. perc: Kristiansen sem érti, hogy miért állítják ki Karlsson gólja után. 15-10. Martín kér időt, amikor Hansen kiállításából még van 19 másodperc, Kristiansenéből pedig 96. Az időkérés után Nze Minko a földharcot is beveti, hogy megtartsa a labdát: sikerül neki.

23. perc: Kobylinskának kínálja fel a bal felsőt Leynaud, hogy aztán az oda tartó lövést mosolyogva kivédje. Lukács kap labdát a jobb szélen, Lukács lő gólt a jobb szélről. 15-9

22. perc: Remek továbbra is a győri védekezés. Hansen viszont most a kelleténél is keményebb, ki is küldik két percre mezhúzásért.

21. perc: Passzívban már a brestiek. Leynaud véd. Pintea lövésébe beleér a kapus, de a labda valahogy átcsorog a gólvonalon. Pinteán ketten lógtak a lövése közben. 14-9

20. perc: Oftedal már hat gólnál jár. 13-9

19. perc: Hansen lövése nem jó, de az indítást lelopja a levegőből a szaggatott vonalnál Leynaud. Elképesztő a mai teljesítménye ma. 

18. perc: Hansen lövi a labdát a bal felsőbe. 12-8. Tüntet a közönség, mert megint büntetőt ítélnek az osztrákok. Glauser érkezik a kapuba, ezt Kobylinksa lövi. A bal alsóba száll a labda. 12-9

17. perc: Oftedal játszaná meg Pinteát, de rosszul. Újabb hetes a Brest javára. Leynaud marad a kapuban. Most Loseth próbálkozik, neki összejön a gól. 11-8.

16. perc: Blohm sajnos hiába lő a kapuba, rálépett a vonalra. Rossz a bejátszás most Foppának Niakatétól. 

15. perc: Megint büntetőt ítélnek az osztrák játékvezetők. Toublanc hetese elől igazából Leynaud el sem tudna ugrani, ettől függetlenül most őt ünnepli a közönség. 

14. perc: Foppa harmadik góljára Oftedal válaszol góllal, ő már ötnél jár. 11-7

13. perc: Ryu most pontosabban céloz. 9-6. Kiegészül az ETO. Nze Minko labdát szerez, Ryutól visszakapja, és a kapus lába alatt pattint a hálóba. 10-6.

12. perc: Kapusa nélkül támadásban most az ETO. Ryu lövése elszáll a kapu fölött. A másik kapunál Foppa kap jó bejátszást, gól a vége. 8-6

11. perc: A meccs első kiállítását Hansen kapja. Kobylinkska lövését a kapufa segítségével védi Leynaud. A labda marad a vendégeknél, Foppa használja ki az emberelőnyt. 8-5.

10. perc: Oftedal már négygólos! 7-4. Foppa befordul, Leynaud véd, Nze Minko ziccert értékesít, Morel edző időt kér. 8-4.

9. perc: A franciák már passzívban, a blokkról megy kapu mellé Kobylinska lövése. A kapufáról kipattanót Niakate lövi a kapuba. 6-4

8. perc: Oftedal pazar gólt lő. 6-3. Labdát szerez az ETO. Faluvégihez szerencsével kerül a labda, a lövését viszont védi Quiniou. 

7. perc: Kemény ütközés a győri kapu előtt, Blohm már jobban van. Leynaud kivédi Fauske büntetőjét, és az ismétlését is hárítja. Mellettem a francia újságírók nem boldogok.  

6. perc: Nemcsak a nyitottan védekező hazai csapat, hanem az elképesztő hangulat sem teszi könnyűvé a támadást a franciáknak. Rossz a passz a szélsőnek. Oftedal betalál. 5-3.

5. perc: Hansen átlövése a kapuban. Toublanc egyenlít. 3-3. Most az ETO dobhat büntetőt. Blohm áll oda, és a kapu bal oldalába lő. 4-3.

4. perc: Faluvégi lövését védi a kapus, a kipattanót Blohm dobja a kapuba. 2-2. Leynaud védése után támadhat az ETO, Niakate próbálkozott.

3. perc: Majdnem a Brest veszít labdát, de végül Nze Minko elől összeszedik a vendégek. Hétméteressel ér véget a Brest támadása, Hansen pedig sárga lapot kap. Glauser váltja Leynaud-t. Fauske bedobja. 1-2. Jön vissza Leynaud a kapuba.

2. perc: A franciáké az első gól, Lassource eredményes egy lefordulás végén (Fauske szerzett labdát). 0-1. Sajnos az ETO ismét labdát veszít. Niakate lövi kapu mallé a labdát. Oftedal egyenlít. 1-1

1. perc: Zöldben az ETO, rózsaszínben a Brest. A meccsen itt van az ETO korábbi játékosa - ezúttal szurkolóként -: Kari Aalvik Grimsbö. A meccset a győriek kezdik. Üres széket nem nagyon látni az arénában.  

 

Előzetes - Egy héttel ezelőtt, 21 – 21-es döntetlen eredménnyel zárult  a Brest elleni negyeddöntő első mérkőzését. Az összecsapás nem indult jól, de a kiválóan védő kapusok és a feljavult védekezésnek köszönhetően döntetlen eredményről várhatják a szombati mérkőzést Ambros Martín tanítványai. 

A továbbjutás kérdése messze nem dőlt el, de az is szinte teljesen biztos, hogy csak győzelem esetén juthatnak tovább a zöld-fehér mezes lányok, mert a 21 lőtt gól elég kevésnek számít a kézilabdában, azaz ha ennél több gólt szerez a Brest Győrben, akkor a döntetlen eredmény az idegenben lőtt gólok miatt a francia csapatnak kedvez. Ambros Martín szerint most sem készülhetnek könnyű összecsapásra: „Először is, ez már a Bajnokok Ligája negyeddöntője, itt nincs könnyű ellenfél. A Brest ellen is nehéz mérkőzésre számítottunk, és ahogy eddig, úgy most is megmutatták, hogy nem véletlenül vannak itt. Másodszor nem játszottunk jól magunkhoz képest, de a csapat küzdőszelleme megmutatta, hogy mire is vagyunk képesek. Minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülnünk és számítanunk kell rá. Mondhatjuk, hogy hazai pályán könnyebb dolgunk lesz, de nem szabad erre alapoznunk Fel kell készítenünk magunkat arra, hogy az utolsó percig keményen harcoljunk a brestiek ellen a továbbjutásért” – nyilatkozta a vezetőedző.

A csapat beállója Linn Blohm is elmondta a mérkőzéssek kapcsolatos várakozásait:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában