Bajnoki idegenben

2022.02.20. 08:02

NB II foci - Soroksáron játszott döntetlent az ETO - videó

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában Soroksárra látogatott az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol két gyors gólváltás után alakult ki a 2-2-es végeredmény.

kisafold.hu

Soroksár SC – ETO FC 2-2 (1-1)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep. V.: Nagy N. (Szilágyi, Nagy V.).

Soroksár SC: Varga Á. – Nagy O. (Ternován 46'), Gyömbér, Valencsik, Csontos, Haris, Korozmán (Kovác 86'), Csernik, Lőrinczy, Redzic (Magyari 72'), Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

ETO FC: Fadgyas – Kiss M., Csonka, Fodor, Forgács, Tuboly, Vitális, Vernes, Berki (Múcska 89'), Bacsa (Farkas B. 77'), Óvári. Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Csontos (11’), Gyömbér (69’) ill. Vernes (13’), Kiss M. (72’).

 

Klausz László több játékosát is kénytelen volt nélkülözni a Soroksár elleni mérkőzésen, többek között Priskin Tamás öt sárga lapos eltiltás miatt nem állhatott a szakvezető rendelkezésére, rajta kívül Toma és Kovács K. sérüléssel bajlódik, így ők sem lehettek a pályán a vasárnapi találkozón. A meccs gyászszünettel kezdődött, a kilátogatók a csütörtökön, 88 éves korában elhunyt korábbi kiváló FTC-labdarúgóra, dr. Fenyvesi Mátéra emlékeztek. A 8. percben a Soroksár veszélyeztetett először, Redzic lőtt egyből kapura, a labda nem sokkal kerülte el a kapunkat. Két perccel később Csernik vezethette rá a védelmünkre a labdát, majd tizenhat méterről lövésre szánta magát, kevéssel tévesztett célt. A 11. percben megszerezte a vezetést a Soroksár. Egy jobb oldali szögletet a röviden tudtak kapura fejelni a hazaiak, amit először Fadgyas még védett, de a kipattanót Csontos közelről a kapuba lőtte 1-0. Gyorsan jött az egyenlítés, nem egész két perccel később Vitális és Berki együttes erővel szerzett labdát, majd utóbbi adott középre, amire Vernes érkezett, és kapásból, közelről a hálóba lőtt 1-1. A 19. percben Kiss M. szöglete után Fodor került nagy helyzetbe, ám védőnk nem találta el rendesen a labdát, így Varga Á. könnyedén tudott védeni. A második játékrész első próbálkozása Vernes nevéhez fűződik, balról tolta be a labdát középre, ám lövése elkerülte a kaput. Az 54. percben Bacsa elé került a labda a tizenhatos vonalánál, a jobb alsó sarokba tartó lövését bravúrral védte Varga Á. Szűk egy óra játék után Berki lépett ki, aki megjátszotta a kilépő Óvárit, lövése után nagyot kellett védenie a hazai kapusnak. Nem sokkal később Kiss M. indítása után lépett ki Vernes, az érkező Berki elé próbált tálalni, ám a hazaiak az utolsó pillanatban fel tudtak szabadítani. A 66. percben Korozmán lépett ki két védő között, kemény védését Fadgyas védeni tudta. A 69. percben újra vezetéshez jutott a Soroksár. Lőrinczy szögletére Gyömbér érkezett a hosszún, aki kapásból a hálóba belsőzött 2-1. Ismét gyorsan jött a válasz! Kiss Máté végzett el szabadrúgást tizennyolc méterről, a sorfal fölött hatalmas gólt rúgott a jobb felső sarokba 2-2. A 83. percben Berki került helyzetbe, egy beadást továbbított kapura, ami után a jobb kapufa mellé tartó labdát védte bravúrral a hazaiak hálóőre. A rendes játékidő utolsó percében Csernik forgolódott a kapunk előtt, lőni tudott, ám a kaput nem sikerült eltalálnia. Több lehetőség már nem adódott egyik csapat előtt sem, így 2-2-es végeredménnyel ért véget a találkozó.

 

Klausz László: - Örülök a csapat mutatott játékának, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, majd egy pontrúgás után újra sikerült egyenlíteni. Kétszer is vert helyzetből állt fel a csapat, ami a mentális erőt is mutatja, nagyon bízom benne, hogy többek között ennek köszönhetően is, a következő mérkőzésről már győztesen tudunk lejönni. Le a kalappal a játékosok előtt, fiatalok, idősebbek, úgy gondolom, hogy mindent bele tettek.

 

Előzetes - Ráfér a javítás a tavaszt nagyon rosszul kezdő ETO-ra. Klausz László csapata előbb hazai pályán 2–0-ra kikapott a Haladástól, majd 1–0-ra Szentlőrincen, legutóbb pedig Győrött ért el 2–2-t a mezőny hátsó régió­jában tanyázó Budaörssel szemben.

 

„A múlt heti, Budaörs elleni mérkőzés első félidejében mutatott játékkal elégedett voltam – kezdte Klausz László.

 

– Volt kellő agresszivitás a csapatban, megvoltak a helyzeteink és gólokat is sikerült szerezni. A második játékrészben nagyon meg akartuk őrizni az előnyünket, kissé görcsössé váltunk, és a végén sajnos egy jól eltalált lövéssel pontot mentett a Budaörs. Átbeszéltük a hibákat, ennek tudatában lépünk pályára most vasárnap. Véleményem szerint ez nehezebb mérkőzés lesz, mivel a Soroksár nagyon jó játékoskerettel rendelkezik, ősszel hazai pályán sem sikerült legyőznünk őket, de bízom benne, hogy most, idegenben meg tudjuk mutatni azt az arcunkat, amit az előző félévben mutattunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában