Bajnoki

2022.02.06. 08:23

NB II foci - A Világi-éra első mérkőzése: Szentlőrinc–ETO FC Győr

A Merkantil Bank Liga NB II 22. fordulóját három napon át rendezik meg. Az új tulajdonossal rendelkező ETO FC Győr első mérkőzésén Szentlőrincen lép pályára.

kisalfold.hu

Fotó: Huszár Gábor

Szentlőrinc–ETO FC Győr

Szentlőrinc, vasárnap, 14.00. V.: Kovács I.

 

Előzetes - Két napja jelentették be, hogy Világi Oszkár lett az ETO FC Győr új tulajdonosa. A Világi-éra alatt tehát első mérkőzésüket vívják a hétvégén a zöld-fehérek, akiknek eddig nem sok babér termett a hazai gárda ellen. A tavalyi bajnokságban az ETO Parkban 0–1, Szentlőrincen 0–0 volt az eredmény, ősszel pedig Győrött 1–1-re végeztek. Akkor Vitális Milán góljával az ETO szerezte meg a vezetést, utána egyenlített a baranyai gárda. Klausz László vezetőedző bízik benne, hogy csapata három ponttal tér haza vasárnap Szentlőrincről, és ezzel a két klub története során az ETO először győzi le mostani riválisát. – A Haladás elleni elmúlt mérkőzés után természetesen az eredménnyel nem voltam elégedett, kissé csapongó volt a játék, ebből adódóan helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt – kezdte Klausz László.

 

– Ettől függetlenül azt mondom, hogy több helyzetünk volt, az első húsz-huszonöt perctől eltekintve, ahol a csapat hozzáállása mentálisan nem volt megfelelő. A játék elfogadható volt, csak továbbra is az a problémánk, hogy az adódó helyzeteket nem tudjuk megfelelően kihasználni, hazai pályán már nem először. Ezúttal idegenbe megyünk, ahol a csapat újra megmutathatja azt az arcát, amit az őszi szezon utolsó négy-öt mérkőzésén láttunk tőle.

 

A 22. forduló további párosítása, ma: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budafoki MTE, 17.00. Vasárnap: Dorogi FC–III. ker. TVE, Tiszakécskei LC–Békéscsaba, Budaörs–Pécsi MFC, Soroksár SC–Szolnok, 14.00; FC Ajka–Kecskemét, Diósgyőri VTK–BFC Siófok, 17.00; Aqvital FC Csákvár–Vasas FC, 17.00. Hétfő: Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza, 20.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában