Széchenyi István Egyetem

2021.12.17. 21:06

Az AS Roma történetéről írt könyvet a Széchenyi István Egyetem munkatársa - videó

Széchenyi István Egyetem

Fotó: Májer Csaba József

Megjelent az első magyar szerző tollából, magyar nyelven írt könyv az AS Roma futballcsapatáról, amelyet szerdán mutattak be a győri Széchenyi István Egyetem könyvtárában. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a szerző, Vági Kornél a Széchenyi-egyetem büszke alumnija, az intézmény Menedzsment Campus Kompetenciaközpontjának központvezetője – és nem mellékesen az olasz labdarúgás szerelmese. Utóbbi állítás igaz a bemutatón részt vevő beszélgetőpartnerekre is, Pongrácz Gáborra, az asroma.hu honlap főszerkesztőjére és tulajdonosára, valamint Szombathy Pál újságíróra, publicistára, műsorvezetőre is.

A „Második aranykor, az AS Roma története a 2000-es években” című kötet a klub egyik legsikeresebb évtizedét foglalja össze nagy részletességgel. Az első része öt idényt, a 2000–2005 közötti időszakot öleli fel, köztük a csapat harmadik bajnoki címével, melyet a 2000–2001-es szezonban ért el. A könyvben és a beszélgetés során is hangsúlyos szerepet kaptak a klasszis Francesco Tottiról, a közönségkedvenc Gabriel Batistutáról, valamint a legendás mester Fabio Capellóról szóló anekdoták.

Az este folyamán a résztvevők szenvedélyes érvelés mellett értekeztek a szurkolói lelkivilág rejtelmeiről, a megnyert és az elvesztett mérkőzések utáni munkanapokról, legendás Roma-meccsekről és a klubhűségről vallott elveikről, amelyekbe, mint mondták, például már nem mindegyiküknek fér bele az olasz válogatottért való rajongás sem.

Vági Kornél a könyvírás kulisszáiról szólva elárulta, több ezer oldalnyi kézirat lapul fiókjában az AS. Roma csapatáról. Kiderült, hogy a szerző a folytatásban a legendás játékosokról is könyvet jelentetne meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában