labdarúgás nb III

2021.10.31. 13:58

Pikáns városi rangadó – az ETO akadémisták a Gyirmót fiataljaival csaptak össze

Az NB III. Nyugati csoportjának 15. fordulójában városi derbiz rendeztek, ugyanis az ETO Akadémia Gyirmót FC Győr második csapatához látogatott. Az első félidőben Katona góljával a zöld-fehérek szereztek vezetést, a második játékrész derekán növelte előnyét az ETO, a Gyirmótnak pedig már csak a szépítésre futotta a hajrában.

kisalfold.hu

Gyirmót FC Győr – ETO Akadémia 1-2 (0-1)

Gyirmót, Alcufer Stadion. V.: Héra (Nagy V., Vad).

Gyirmót FC Győr II.: Iváncsics – Wágenhoffer, Nagy K., Csörgő, Major, Kovács D. (Béli), Somogyi-Bakos (Mayer M. 58’), Mayer Á. Kirják (Babaygit), Ominger (Ominger), Szatmári (Dán). Vezetőedző: Polyák Gábor.

ETO Akadémia: Pálfi – Szamosi (Szabados 76’), Vidnyánszky, Pereira, Tamás K., Szabó T., Katona, Sipőcz (Erdei 46’), Múcska (Vadász 91’), Farkas B. (Hanzli 76’), Kanalos (Márton 73’). Vezetőedző: Király József.

Gsz.: Dán (85’) ill. Katona (38’), Tamás K. (69’).

Egyből egymásnak estek a csapatok, nagy csata folyt a mezőnyben. Az első komoly lehetőség az akadémisták előtt adódott a 12. percben, amikor Farkas B. lövése pattant le a védőkről, majd került Múcska elé, akinek távoli bombája a bal kapufán csattant. A 22. percben ismét Múcska próbálkozott messziről, nem sokkal szállt el a labda a felsőléc fölött. A 31. percben egy gyors kontrát vezetett a hazai csapat, melynek végén Szatmári vezette a labdát Pálfira, de egy védő szorongatta, így mellé lőtt.

A 38. percben szerezte meg a vezetést az ETO. Egy felívelt labdát Szabó T. szépen tálalt Katona elé, aki higgadtan a gyirmóti kapuba gurított 0-1. A 41. percben a hazaiak egyenlíthettek volna, Szatmári érkezett egy visszagurított labdára, ám rosszul találta el, és tizenhat méterről mellé lőtt. Az 53. percben az ETO vezetett kontrát a jobb oldalon, középen Kanalos elé került a labda, aki tisztára játszotta magát, majd fölé lőtt. A 69. percben Farkas B. harcolt kiszabadrúgást kecsegtető helyről. A labda mögé Tamás K. állt, aki a sorfal fölött a rövid felsőbe lőtt 0-2.

A 85. percben szépíteni tudott a Gyirmót. A csereként beálló Dán tudott a tizenhatos vonalán kapura fordulni három védőnk között, és a kifutó Pálfi alatt a hálóba lőtt 1-2. A küzdős mérkőzésen vendégsiker született, így az ETO akadémisták három ponttal térhettek haza.

Király József: – Két játszani próbáló csapat közül nekünk sikerült irányítanunk a mérkőzést, örülünk a három pont megszerzésének, gratulálunk játékosainknak, és további sok sikert kívánunk a Gyirmótnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában