A második félidőben jött a zöld-fehér henger

2021.10.27. 10:02

Női kézilabda NB I – Az Audi ETO kiütötte a Budaörs csapatát

Négy perccel az első félidő vége előtt csupán egy góllal vezetett a Győr Budaörsön. A félidei háromgólos előnyt követően a második játékrészben átrobogott ellenfelén a vendégcsapat – Oftedalék 18 góllal nyerték meg a második harminc percet. Az ETO beállója, Kari Brattset lett a legjobb gólszerző (8) a találkozó.

kisalfold.hu

20.16 – A második félidőre elfogyott a hazai csapat

MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL–GYŐRI AUDI ETO KC 15–36 (9–12)

Budaörs, 1092 néző. V: Bujdosó, Horváth V.

BUDAÖRS: VÁRTOK R. – Szalai-Szita 2, Schneider 1, Horváth L. 1, Szabadfi, Palotás, Braun 1. Csere: Varjas-Sipeki (kapus), Smid 2 (1), J. Agbaba 2, Jovovics 3, Hajduch, Nagy Lívia, Vártok T. 2 (1), Mlinkó 1, Pálos-Bognár. Edző: Buday Dániel

GYŐR: Leynaud – Lukács V. 2, Rju 3, V. Kristiansen 1, Blohm 3, Anne M. Hansen 1 (1), FODOR CS. 5. Csere: Silje Solberg (kapus), Farkas J., BRATTSET 8, Háfra N. 2 (1), Ogonovszky 1, Schatzl Nadine 4 (1), S. OFTEDAL 3, Deszpotovics 3. Edző: Ambros Martín

Az eredmény alakulása. 4. perc: 0–3. 9. p.: 3–5. 14. p.: 4–9. 23. p.: 8–9. 30. p.: 9–12. 35. p.: 11–15. 40 .p.: 11–20. 50. p.: 12–28. 56. p.: 13–33.

Kiállítások: 6, ill. 0 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG

Buday Dániel: – Nekünk ez egy „bónuszmérkőzés” volt, ezért igyekeztem azoknak lehetőséget adni, akik kevesebbet játszottak eddig. Valaki tudott élni vele, valaki nem. Az első félidő korrekt volt, aztán a Győr szünet után tempót váltott és kijött a tudásbeli különbség.

Ambros Martín: – Két teljesen ellentétes félidőt produkáltunk, az elsőben próbáltunk jól játszani, de nagyon sok tiszta helyzetet kihagytunk. A második játékrész más volt, végig koncentráltunk, sok gólt szereztünk és nagyon jól játszottunk.

Korábban

A mérkőzés eredményének alakulása percről-percre itt >>

Előzetes – Folytatódik az erőltetett menet az Audi-ETO női csapata számára. A zöld-fehérek szombaton még a Metz otthonában játszottak Bajnokok Ligája-­mérkőzést, melyet sikerrel vettek, így a legrangosabb európai kupasorozatban egyedül már csak a zöld-fehérek mondhatják el magukról, hogy hibátlanok. A bajnokságban sem rontott még a győri csapat, és várhatóan ez szerdán sem történik meg: a 18 órakor kezdődő Budaörs elleni találkozón már a szorosabb végeredmény is meglepetés lenne. Igaz, a közelmúltban két idegenbeli fellépésén is a vártnál csak nehezebben győzött az ETO, hiszen az Alba ellen sokáig szoros volt az állás, a Kisvárda pedig a szünetben még két góllal vezetett. Ráadásul a Budaörs azért okozott már meglepetést a szezon során, hiszen a nyitófordulóban győzni tudott az Európa-kupa-induló, a szövetségi kapitány, Golovin Vladimir irányította MTK otthonában, valamint nagy meglepetésre Siófokról is két ponttal távozott a volt válogatott játékos, Buday Dániel csapata.

Ami biztosnak tűnik, hogy az újonc otthonában ismét pihentet néhány játékost Ambros Martín vezetőedző, aki a román beállósra, Crina Pinteára és a jobbszélső Faluvégi Dorottyára még eleve nem számíthat. A játékperceket már csak azért is jól el kell osztania a spanyol szakembernek, mert szombaton újabb BL-csata vár a zöld-fehérekre: 16 órakor a svéd Sävehof látogat az Audi-arénába.

Novemberben az FTC és­ a török Kastamonu elleni mérkőzés vár még a zöld-­fehérekre hazai pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában