Sport

2021.08.22. 10:30

Női foci NB I – Megszerezte első győzelmét az ETO az Astra ellen

A Simple Női Liga 2. fordulójában először lépett pályára hazai környezetben az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata. Menczeles Iván tanítványai a tavalyi bronzérmes Astra gárdáját fogadták, és megérdemelten szerezték meg első győzelmüket.

kisalfold.hu

ETO FC Győr – Astra-Activtek HFC-Üllő 3-0 (1-0)

Győr, ETO Park. V.: Kubicsek (Jakab, Kovács P.)

ETO FC Győr: Szőcs – Tillinger (Gaál 90’), Kovács L., Nagy F., Németh L., Savanya (Vida 66’), Rácz, Oláh (Feketevízi 87’), Öreg (Sali 66’), Süle (Fél P. 90’), Cameron. Vezetőedző: Menczeles Iván

Astra-Activtek HFC-Üllő: Farkas K. – Rozmis (Webber 84’), Gelb (Kerekes 76’), Kós (Nádudvari 76’), Szakonyi, Vicsek, Király, Árvay (Dr. Tatai 60’), Vidács (Dencz 84’), Véninger, Erdész. Vezetőedző: Bene Ferenc.

Gsz.: Süle (23’), Németh L. (46’), Cameron (83’).

A 18. percben ígéretes helyről végezhettünk el szabadrúgást, ám Oláh erőtlen lövését könnyedén húzta le Farkas kapus. Kép perccel később Rácz gyorsan elvégzett szabadrúgása után Németh L. lőtt kapura, ám a vendégek hálóőre ezúttal is védeni tudott. A 23. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést. Tiffany Cameron adott szenzációs labdát Sülének, aki a félpályáról indulva, lerázta védőjét, majd magabiztosan a hosszú alsóba lőtt 1-0. A 39. percben Németh Loretta szöglete után Savanya Csilla harcolt ki magának lövőhelyzetet, Farkas bravúrral hárítani tudott. Nagyszerűen indult a második játékrész. Alig egy perc telt el a félidőből, amikor Öreg Cintia beadását Németh Loretta lőtte a hálóba 2-0. Ezután az Astra próbálkozott támadásokkal, de a kapunk nem forgott veszélyben. A mérkőzés végéhez közeledve, a 83. percben sikerült eldönteni a három pont sorsát, amikor Németh Loretta beadását Tiffany Cameron fejelte a kapuba 3-0. Menczeles Iván csapata megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, és indult el felfelé a tabellán. Folytatás jövő héten Diósgyőrben, ahol újabb kemény összecsapásra számíthatnak hölgyeink.

Menczeles Iván: – Végre egy jó mérkőzést sikerült játszanunk, erre a játékra készültünk az egész felkészülés alatt. A Haladás ellen is ilyen fölényben játszottunk a mezőnyben, csak akkor nagyon görcsösek voltunk, és ez a görcsösség a huszadik percig megvolt ma is. Szerencséra ma egy gyönyörű támadás végén meg tudtuk szerezni a vezetést, ezzel aztán egyértelműen átvettük a mérkőzés irányítását. Végre úgy játszottunk, ahogy elterveztük, és ez a görcsösség is lejött a lábakról, bevált a taktikánk, úgyhogy ilyen arányban is bőven megérdemelten győztünk. Most sajnáljuk igazán a Haladás elleni vereséget, de sok meccs van még hátra, mi mindig előre tekintünk, következő feladat a DVTK, ami legalább ilyen nehéz lesz. Külön öröm volt ma, hogy nagyon sok fiatal kapott lehetőséget, akik maximálisan éltek is vele, de az egész csapat előtt le a kalappal!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában