Labdarúgás

2021.07.26. 06:05

Tiffany Cameron célja, hogy sok gólt rúgjon az ETO színeiben

Bemutatkozott az ETO FC Győr női NB I-es keretében Tiffany Cameron, az előző szezon bajnoki döntőjének hőse.

kisalfold.hu

Forrás: ETO FC

A 29 éves, jamaikai válogatott játékos nagy célokkal érkezett az ETO-hoz, ígérete szerint azt a formát viszi tovább, amit a Fradinál a szezon végén mutatott, sok góllal szeretné segíteni a csapatot a 2021/2022-es Simple Női Liga mérkőzésein.

Egy hónapja írta alá szerződését az ETO FC Győr NB I-es női csapatába a kanadai-jamaikai kettős állampolgárságú Tiffany Cameron, aki oroszlánrészt vállalt a Fradi tavalyi bajnoki győzelméből. Nyári szabadsága leteltével a héten csatlakozott a kerethez, szombaton pedig éppen korábbi csapata ellen debütált edzőmérkőzésen az ETO színeiben.

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/noi-labdarugas-nyert-az-eto-a-fradi-ellen-11202932/

Szavakba sem tudom önteni, milyen izgatott vagyok, hogy újabb két évet játszhatok Magyarországon – kezdte Tiffany Cameron. – Hihetetlenül sokat jelent nekem, ha egy klub nem csak játékosként, hanem emberként is elismer, hisz bennem és bátorít, támogat a céljaim elérésében. Köszönöm, hogy befogadtatok az ETO-családba!

A mindig jókedvű, mosolygós csatár máris otthon érzi magát Győrben, mozgalmas első hét áll mögötte, az edzések mellett már mérkőzésen is bemutatkozott a csapatban.

Nagyon jól érzem magam, a csajok szeretettel vártak és egyből befogadtak – folytatta lelkesen a játékos. – Úgy gondolom, sokat fejlődött a keret az utóbbi időben, rengeteg a tehetséges focista. Összességében az első tapasztalataim nagyszerűek, van egy olyan érzésem, idén szép eredményekre lehet számítani az ETO-s lányoktól. Már több edzésen is részt vettem az érkezésem óta, sok számomra ismerős gyakorlatot csináltunk, szervezetten zajlik a munka, ami nagyon tetszik.

Egy hónapja írta alá szerződését az ETO FC Győr NB I-es női csapatába a kanadai-jamaikai kettős állampolgárságú Tiffany Cameron,
Fotó: ETO FC

Tiffany elmondta, közel áll a szívéhez az ETO-s öltözői hangulat, hiszen szól a zene, és a kemény munka mellett jókedv és vidámság uralkodik, így hasonlóan jó energiákat érez, mint a jamaikai válogatottnál. Sokat jelent számára, hogy csapattársai odafigyelnek arra, hogy minden rendben legyen vele és jól érezze magát, hálás érte, hogy minden kérdésére azonnal válaszolnak, bármiben szívesen segítenek neki, sőt, ha szüksége van rá, elhozzák edzésre és haza is viszik.

A jamaikai válogatottságával kapcsolatban kiemelte, a céljuk az, hogy kijussanak a 2023-as Világkupára, de hosszú út áll még előttük.

Ha minden jól megy, a karibi selejtezők után mehetünk a Világkupa selejtezőjére, az a cél, hogy 2023-ban kijussunk a Világkupára – magyarázta a csatár. – A selejtezők szeptember környékén kezdődnek majd, de a pontos időbeosztással még nem vagyok tisztában. Egyelőre az elsődleges feladata minden játékosnak, hogy egészséges legyen és rendszeres játéklehetőséghez jusson, hogy készen álljunk arra, amikor behívnak minket.

Céljaival kapcsolatban elmondta, sokat vár magától, és szeretne kiemelkedő teljesítményt nyújtani, sok góllal hozzájárulni a csapat céljaihoz.

Először is nagyon fontos, hogy megismerjem a játékostársaimat, megtanuljam, hogy az edző mit vár el tőlünk, és a lehető legjobban integrálódjak a csapatba. Szeretnék idővel példaképpé válni, megmutatni a tudásomat a játékkal kapcsolatban és sok gólt szerezni. A tavalyi szezonomat inkább bemelegítésnek nevezném, az volt az első évem Magyarországon, meg kellett ismernem az itteni futballkultúrát, és ha őszinte akarok lenni, igazán csak a bajnokság végére találtam magamra, azt a formámat szeretném tovább vinni itt Győrben is. Nagy elvárásokat támasztok saját magammal szemben, mindenképpen szeretnék több gólt rúgni, mint tavaly, csakis akkor leszek elégedett – mondta zárásként Tiffany Cameron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában