Labdarúgás

2021.07.04. 08:57

Megyei foci – Dobogós lenne az átalakult Lipót a megyei bajnokságban

Hivatalosan is eldőlt, hogy az NB III Nyugati csoportban hetedik helyen záró Lipót Pékség a következő szezonban a megyei élvonalban indul.

Németh Richárd

Ahogy arról lapunk korábban elsőként beszámolt (Nagy bajban van a Lipót, Kisalföld, 2021. 05. 27.), a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) átalakította az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatát, a szigetközi együttes pedig ennek áldozatául esett. A 800 lelket számláló településen értelemszerűen nincs annyi fiatal, hogy az utánpótlásképzést önerőből megoldják, ezért együttműködtek a MITE csapatával. A mosonmagyar­óváriak azonban körzetközpont besorolást kaptak, így már nem adhatnak gyerekeket a Lipótnak, utánpótlás híján pedig ők kénytelenek voltak visszalépni a harmadosztálytól.

Hosszú és kitartó munka eredményeként végül annyit sikerült elérniük a lipótiaknak, hogy a következő évadban ne a legalacsonyabb osztályból kelljen újraszerveződniük. Az egyesület elnöke, Kalmár László lapunknak elmondta: a szomszédos Darnózselivel fuzionált a Lipót Pékség csapata, így sikerült elhárítani minden akadályt.

„A következő szezontól együttműködünk, így a Lipót a megyei élvonalban indulhat, míg a Darnózseli a megyei másod­osztályban Lipót II néven szerepel majd. A megállapodásnak köszönhetően megoldódott az utánpótlás kérdése is, így akár vissza is juthat a csapat az NB III-ba” – tette hozzá az elnök, aki kiemelte: idén a dobogót célozzák meg az újraformálódó gárdával.

„Néhány játékos marad a tavalyi csapatból, illetve meghatározó megyei futballistákat és korábbi ETO-akadémistákat igazoltunk. Az együttest Cseri Mihály vezeti majd a megyei első osztályban, míg Bieder Gábor nemcsak játékosa lesz a csapatnak, hanem pályaedzőként is segíti vezetőedzőnk munkáját. Korábbi játékosunk, Takács Norbert a kapusedző posztját tölti be” – mondta Kalmár László.

Az osztályváltás miatt nyilvánvaló volt, hogy nagy mozgás lesz az egyesületnél: öten maradtak a tavalyi keretből és eddig tizenketten érkeztek Lipótra.

Maradtak: Bieder Gábor, Csete Zoltán, Kapa Márkó, Füredi Ádám, Varga Tamás.

Érkezett: Bagó Bonifác, Detrik Milán, Farkas Balázs (mindhárom DAC), Szabó Szebasztián, Veller Patrik (mindkettő Vitnyéd), Takács Bence (Hegyeshalom), Nyakas Martin (Nyúl), Németh Márton (Újpest Futsal), Androsch André (Ménfőcsanak), Tar Péter (Kapuvár), Kovács Bálint (Gyirmót II), Posta Bence (Pannonhalma).

Távozott: Winkler András (Budaörs, NB II), Tóth László, Simita Gergő (Credobus Mosonmagyaróvár, NB III), Kovalovszki Máté, Kószás Krisztián (Nagykanizsa, NB III), Nagy Olivér, Kiszely Dominik (Kozármisleny, NB III), Dénes Zsolt (Pápai Perutz, NB III), Zámbó Bence (Csorna, megyei I), Molnár Milán (Koroncó, megyei I).

Információink szerint Harsányi Zoltánt a Tiszafüred kereste meg, Sváb Dániel Németországban és Ausztriában van próbajátékon, míg Papp Zsombor egyelőre csapatot keres.

Az NB III Nyugati csoportban a lipótiak megüresedő helyét a Hidasnémeti veszi át, míg a Jánoshalma visszalépése miatt a legjobb százalékkal kieső BKV Előre várja az MLSZ felkérését, s már jelezte is, hogy vállalja az indulást.

Ezek is érdekelhetik