Megyei foci

2020.10.24. 14:09

Fordulatos mérkőzésen magabiztos ETO Akadémia győzelem

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában az ETO Akadémia hazai pályán fogadta a SFAC 1900 csapatát.

kisalfold.hu

Forrás: Illusztráció

A fiatal játékosok egy gólgazdag mérkőzésen magabiztos, 7-3-as győzelmet arattak, többek között Farkas Balázs mesterhármasának köszönhetően.

ETO Akadémia – SFAC 1900 7-3 (4-2)

Győr, ETO Park. V.: Csirke.

ETO Akadémia: Gyurákovics – Fendrik, Ignácz, Forró, Kovács Z. (Szabados 46. p.), Rébék (Karvaj 67. p.), Szabó T. (Múcska 57. p.), Vitális (Orosz 67. p.), Szuhodovszki, Farkas B., Erdei (Szalka 57. p.). Megbízott edző: Preszeller Tamás.

SFAC 1900: Kolozsvári – Récsei, Máté, Kecskés, Németh V. (Benczur 64. p.), Varga Sz. (Boda 79.p.), Honyák, Kulcsár, Gillich (Horváth Á. 64. p.), Németh P. (Majoros 79. p.), Erdősi (Dukai 85. p.). Edző: Katona Sándor.

Gsz.: Farkas B. (3), Szuhodovszki (2), Vitális, Szalka ill. Varga Sz., Erdősi, Kulcsár.

A szombat délelőtt, ködös időben megrendezett bajnoki mérkőzésre a Sopron nem feltett kézzel érkezett. Az első pillanattól kezdve az ETO irányította a mérkőzést, a gólra nem is kellett túl sokat várni, Szabó visszafejelt labdáját Farkas Balázs juttatta a hálóba. Ezután jött a fordulat, a Sopron kétszer ment el a jobb oldalon, amiből két gólt szerzett, így sikerült megfordítaniuk a mérkőzést. A 36. perceben aztán jött egy vendég kiállítás és egy tizenegyes, amit Vitális magabiztosan értékesített. Azzal, hogy a vendégcsapat emberhátrányba került, gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert ezután az ETO nagyszerűen használta ki a létszámfölényt. Még az első félidőben Szuhodovszki duplázni tudott, így 4-2-es eredménnyel mehettek szünetre a csapatok. A második félidő elején legalább akkora meglepetést okozott a SFAC, mint mikor az első játékrészben fordítani tudtak, hiszen a 48. percben a bal oldalon elfutó Kulcsár Ábel erőből kilőtte a rövid felsőt, 4-3-ra alakítva az állást. Ezután viszont már nem kegyelmezett az ETO Akadémia, Farkas Balázs kétszer eredményes tudott még lenni, majd a 86. percben Szalka adta meg a kegyelemdöfést, kialakítva a 7-3-as végeredményt.

A Sopron gyakorlatilag az összes lehetőségét gólra váltotta, míg győri oldalon maradt a lábakban találat, így ekkora különbséggel is maximálisan megérdemelt győzelmet aratott az ETO Akadémia.

Preszeller Tamás: – Egy nagyon gyors csapattal találkoztunk, amelynek életveszélyesek voltak a kontrái. Érdekes mérkőzést játszottunk, ahol úgy érzem az első félidei vendég kiállítás el is döntötte a találkozót.

Katona Sándor: – A 2-1-es vezetésünk után egy kissé könnyen megadott tizenegyes és kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzést. Az ETO parádésan kihasználta az emberelőnyét, gratulálok nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában