búcsú

2020.07.20. 14:30

Stark Péter emlékkötettel vesz búcsút Fehér Miklóstól – videó

Fehér Miklós negyvenegyedik születésnapján jelentette be Stark Péter, hogy barátjáról, csapattársáról, osztálytársáról könyvet írt.

kisalfold.hu

Stark Péter, könyve megszületésének hátteréről is beszélt hétfőn abban a videóban, amelyben bejelentette, hogy könyvet írt Fehér Miklósról.

Stark Péter emlékkötettel vesz búcsút Fehér Mikitől

A jóbarát és pályatárs, Stark Péter válogatott labdarúgó Fehér Miki 41. születésnapjára időzítette hétfői különleges bejelentését, amit az ETO közösségi oldalán tett meg: könyvet írt Mikiről és ezzel szeretne végső búcsút venni tőle. A szerző által mélylélektani utazásnak nevezett kötetnek Rába-szimfónia, opus 1 lesz a címe. Még nincs kiadója, de Stark Péter reméli, hogy december 6-án, Miklós- napon a boltokba kerülhet a kötet.

A tragikus sorsú, a pályafutását a Győri ETO-ban kezdő egykori magyar válogatott labdarúgó, Fehér Miklós tegnap lett volna 41 éves, de sajnos már több mint tizenhat éve nem lehet közöttünk. Fájdalmas halálhíre annak idején megrázta a világot, Győrben és Lisszabonban azóta is tisztelettel ápolják az emlékét.

A jóbarát és pályatárs, Stark Péter Fehér Miki tegnapi születésnapjára időzítette különleges bejelentését, amit az ETO közösségi oldalán tett meg: könyvet írt Mikiről és ezzel szeretne végső búcsút venni tőle.

„Napra pontosan hét évvel ezelőtt, 2013. július huszadikán a Facebook-oldalamon írtam néhány gondolatot Mikivel kapcsolatban – mondja Stark Péter. – Meglepett, hogy milyen kedvező fogadtatása volt, rengetegen írtak, illetve jelezték, hogy tetszett, amit »elkövettem«. Nem sokkal később felkerestem Miki szüleit, akiktől sok biztatást kaptam a tervemmel kapcsolatban. Hét év kellett, mire elkészült a kézirat. Nem akartam elkapkodni az írást, odatettem magam száz százalékig, hogy a lehető legjobbat sikerüljön kihozni magamból. Nagyon kemény időszakot éltem meg az írás alatt, és életemben először büszke lehetek arra, amit csináltam. Szerintem méltó módon emlékezem meg Mikiről, a barátságunkról, és remélem, ha majd megjelenik, akkor ad valamit minden embernek, aki elveszítette a gyermekét, a szüleit vagy valamely hozzátartozóját.”

A szerző által mélylélektani utazásnak nevezett kötet négy fejezetből áll majd, ebből három a felvezetése a negyediknek, ami terjedelemre is a leghosszabb.

„Szerintem gyönyörűségesre sikeredett ez az emlékezés, úgy írtam, ahogy jöttek a gondolataim, nem törekedtem különösebb rendszerre – folytatja Stark Péter. – Mindegyik fejezetet más-más színnel jelöltem. Van olyan rész, ahol elindulunk a púpos hídról – a győriek tudják, melyikről beszélek – a hömpölygő tömegben, betérünk a stadionba, ahol az ETO játszotta az életünkben a főszerepet. Elsétálunk Szabadhegyre, útközben elidőzünk a kedvenc diszkónkban, aztán ott járunk a tóparton, ahol az ismeretségünk kezdődött és sorjáznak a közös emlékek.”

A kötet címén sokat gondolkodott a szerző.

„Beethoven-fanatikus va­gyok, ezért sokáig azt gondoltam, hogy Fehér-szimfónia néven jelenjen meg, de néhány nappal ezelőtt változtattam a tervemen. A könyvvel emléket akarok állítani mindannak, ami Mikinek is sokat jelentett: Győrnek, az ETO-nak, a klubot sokáig támogató vagongyárnak. Ezért Rába-szimfónia, opus 1 lesz a címe” – említi Stark Péter.

A könyvnek még nincs kiadója, de Stark Péter reméli, hogy idén december 6-án, Miklós-napon a boltokba kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában