Emlékverseny

2020.07.13. 17:16

Evezés – Az elnök és a támogató is nyert Győrben

A hétvégén rendezték Győrben a Némethy–Mihálkovics-emlékversenyt, tizenhárom egyesület vett részt, ami rekordnak számít.

kisalfold.hu

A Győri AC versenyzői közül Shah Amír és Csizmadia Ádám volt a legeredményesebb, mindegyikük öt aranyéremmel lett gazdagabb. Mellettük említést érdemel Bertók Enikő Laura és Boros Áron, ők négy-négy elsőséget szereztek.

 

A hétvége érdekessége, hogy négypárban rajthoz állt a mastersek között Papp Oszkár, a GYAC napokban megválasztott új elnöke és az evezős-szakosztály gyémánt fokozatú támogatója, Gasztonyi László, akik Lacsik Péterrel és Fazekas Tamással kiegészülve az első helyen értek célba. Papp Oszkár és Lacsik Péter egyébként éppen harminc éve nyert közösen országos bajnokságot.

Említést érdemel még, hogy a felnőtt nyolcasok futamában előfutamot kellett rendezni a sok induló miatt. Ilyen még a magyar bajnokságokon is nagyon ritka. A győriek egysége a harmadik helyen zárt, de nem volt komplett a GYAC nyolcasa, hiszen a válogatottak nem voltak itt a kétnapos versenyen, melynek első napján a hagyományoknak megfelelően megkoszorúzták a két alapító, dr. Némethy Ernő és Mihálkovics Tivadar emléktábláját.

Némethy Györgyné – dr. Némethy Ernő unokája – betegség miatt nem tudott eljönni, ezért Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő segített az ünnepi pillanatokban a szakosztály képviselőinek.

A versenyen egy kisebb baleset borzolta a kedélyeket, két hajó ütközött egymásnak. Ennek következtében az egyik győri evezős, Józsa Márton csigolyasérülést szenvedett, több mint két hét pihenő vár rá.

Szombatra a szervezők nyilvános maszkégetést terveztek, hogy elűzzék a koronavírust, de a viharos időjárás miatt ez végül elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában