Röplabda

2020.03.12. 20:30

Zárt kapu és halasztás

A Magyar Röplabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzettel kapcsolatosan a következő határozatokat hozta:

kisalfold.hu

- az U13 OMB és az U11 OSZMB további fordulóit felfüggesztik

- az U15, U17, U19 és U21 és a felnőtt bajnokság küzdelmei ZÁRT KAPUK mögött folytatódhatnak

- a Vollé! 2020 – Röpsuli Program tornáit felfüggesztik

- az ülőröplabda Magyar Bajnokság szombati tatabányai fordulóját – a Magyar Paralimpiai Bizottság kérésére – a szerdán megjelentekkel ellentétben törölték, a bajnokságot felfüggesztik.

Emellett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségének 4/2020 (III.12.) számú határozatában foglalt döntése alapján a MEFS vezetése a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) 2020. évi versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta:

Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett, veszélyhelyzet kapcsán hozott intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2020. évi MEFOB-ok a mai naptól 2020. április 30-ig fel lesznek függesztve, beleértve a csapatsportágak hátralévő csoportmérkőzései is. Az egészségügyi helyzet alakulásának, és a lehetőségeknek függvényében a MEFS javasolja az elmaradt eseményeknek a 2020. évben, későbbi időpontban való megrendezését a rendezők, az érintett sportszövetségek és a MEFS közös megegyezése alapján.

A fenti döntés értelmében a mai naptól 2020. április 30-ig tervezett MEFOB-ok versenykiírásai hatályukat vesztik, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.

A fentiek a kihirdetés időpontjától visszavonásig érvényesek!

Az MRSZ iroda működéséről a tagszervezetek később kapnak tájékoztatást.

További hír, hogy egyesületünk az eredetileg március 14., 17 órára kiírt bajnoki mérkőzésünk halasztását kérte, amelyet a fővárosi Kistext SE. valamint a Magyar Röplabda Szövetség is beleegyezett. A SZESE Győr–Kistext SE férfimérkőzés új időpontját május 2-án 17 órára tűzték ki.

Arról, hogy mikortól fogadhatunk újra szurkolókat a mérkőzéseken és mikortól vonják vissza a kormányhatározatot, a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában