Győzelem

2020.03.07. 12:58

Női kézilabda BL: Győri Audi ETO – Ramnicu Valcea 35-29 – fotók

A meccs elején vezettek csak a vendégek, végül az ETO fordított, és magabiztosan nyerte meg az utolsó meccsét a középdöntőben.

kisalfold.hu

Közvetítés:

1. perc: Zöldben az ETO. Leynaud kezd a kapuban, Bódi és Fodor a két szélső, Bulatovic és Amorim átlövőben, Oftedal irányítóként, Brattset beállóként az első győri támadás résztvevői. Védekezésben Kristiansen és Edwige lép pályára Brattset és Bódi helyett. Batinovic a vendégek kezdő kapusa, mezőnyben Lopez Herrero, Da Silva, Glibko, Elghaoui, Florica, Liscevic kezd. Bulatovic lövése a blokkról pattan Batinovichoz.

2. perc: Da Silva az első gól szerzője, Leynaud csak beleérni tud a lövésbe. 0-1.

3. perc: Bulatovic háta mögött passzol Bódihoz, az ő lövése sajnos kapu mellé száll. Glibko eredményes a túloldalon. 0-2.

4. perc: Tovább várat magára az első győri gól. Amorim szerez labdát, Kristiansen eredményes a lerohanás végén. 1-2.

5. perc: Labdaszerzés, gyors győri gól – ezúttal Edwige-től. 2-2. Da Silva talál ismét a győri kapuba. 2-3. Jó a blokk ismét a túloldalon.

6. perc: Elghaoui lövését védi Leynaud. Oftedal egyenlít. 3-3.

7. perc: Elghaoui ezúttal belövi a helyzetét. 3-4.

8. perc: Leynaud két nagy védést is bemutat egymás után, de hetest ítélnek az olasz játékvezetők. Glibko belövi a büntetőt. 3-5.

9. perc: Brattset rálép a vonalra, egyébként is védi a lövését a kapus. Nem jó a Valcea támadása, Oftedal eredményes a túloldalon. 4-5.

10. perc: Amorim egyenlít. 5-5. Liscevicet kiküldik két percre.

11. perc: Leynaud védi Glibko lövését.

12. perc: Oftedal találja meg a rést a védekező vendégek között. 6-5.

13. perc: Nincs újabb gól, kiegészülnek a románok.

14. perc: Jó a győri blokk, de a labda nincs meg. A kapufa segíti ki Leynaud-t. Oftedal lő újabb gólt. 7-5.

15. perc: Időt kér a Valcea. Florica ejti a labdát a kapuba. 7-6.

16. perc: Bulatovic lövése ellen tehetetlen a kapus. 8-6. Bulatovic szerez labdát. Bódi eredményes a szélről. 9-6.

17. perc: Glibko góljára Bódi válaszol. 10-7.

18. perc: Elghaoui marad tisztán. 10-8. Ismét Bóditól jön a válaszgól. 11-8. Liscevic lő nagy gólt. 11-9.

19. perc: Levegőben löki Amorimot Elghaoui, így a lövését ki tudja védeni Batinovic, viszont a labda marad az ETO-nál, Elghaoui pedig két percre kiáll. Amorim nem sokkal később már betalál. 12-9.

20. perc: Bacaoanu beállóból lő, Leynaud véd, Amorim pedig az üres kapuba lő a saját térfeléről. 13-9. Keményen védekezik az ETO.

21. perc: Ismét a kapufa segít. Amorim szerez gyors gólt. 14-9.

22. perc: Da Silva töri meg a Valcea gólcsendjét. 14-10. Első gólját szerzi Brattset. 15-10.

23. perc: Badea eredményes a jobb szélről. 15-11. Hansen lövése megy el a kapu mellett.

24. perc: Bulatovicot kiküldik két percre, Lisceviccsel szemben szabálytalankodott. Liscevic meggyógyult az ápolás hatására, és gólt is szerez. 15-12. Kapus nélkül támad az ETO, amíg emberhátrányban van.

25. perc: Kristiansen most támadásban is benn van. A gólt Amorim szerzi. 16-12. Bacaoanu két győri között tud gólt dobni. 16-13.

26. perc: Kristiansen eredményes. 17-13. Hetest harcol ki Glibko. Glibko végzi el a büntetőt, Kiss Éva jön a hétmétereshez, de nem tud hárítani. 17-14.

27. perc: Fodor a szélről a rövidre célzott, de sajnos kapu fölé pattan a labda. Badea viszont betalál a másik oldalon a szélről. 17-15.

28. perc: Kristiansen értékesíti az Amorimmal szembeni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt. 18-15. Újabb hetes a vendégeknek. Glibko alaposan a kapu fölé lövi.

29. perc: Bódi ismét magabiztos, a negyedik gólját szerzi. 19-15.

30. perc: Bódit állítják ki két percre. Glibko passza nem jó a szélre. Amorim nagyszerű passzát Bulatovic váltja gólra. 20-15.

31. perc: Kiss Éva védi ki Da Silva lövését. Puhalák eredményes, Dumanska csak beleérni tud. 21-15.

32. perc: Puhalák cunderével nő hétre az előny. 22-15.

33. perc: Norgaardnak megtetszett a cunder, ő is így talál be. 22-16. Belemenés az ETO-nál, de jó a blokk is a túloldalon Liscevic lövésénél, úgyhogy ismét támadhat a győri csapat.

34. perc: Dumanska védi Kurtovic lövését. Badeua lövi kapu mellé a labdát a jobb szélről.

35. perc: Da Silva két perce kiszáll a játékból. Knedlikova lövése a felső lécről vágódik a hálóba. 23-16.

36. perc: Passzívban a Valcea, elveszik a labdát Liscevic lövése előtt. Knedlikova szerez gólt ismét a jobb szélről. 24-16.

37. perc: Trifunovic a kapufát találja el, ahonnan felfelé pattan a labda.

38. perc: Liscevic eredményes. Lépéshiba az ETO-nál, gyors gól Badeától. 24-18.

39. perc: Puhalák lövését ezúttal védeni tudja Dumanska. Trifunovic lövését védi Kiss Éva.

40. perc: Hansen is a pályán. Nze Minko lövése a blokkról kerül Brattsethez, ő pedig be tud fordulni. 25-18.

41. perc: Trifunovic talál helyet, hogy a kapuba lőjön. 25-19. Kétszer is véd egymás után a Valcea kapusa, Dumanska – előbb Puhalák, aztán Nze Minko próbálkozott.

42. perc: Passzívban a vendégek, végül óriási mázlival szerez gólt Elghaoui: a felső lécről kipattanó labdát üti a kapuba. 25-20.

43. perc: Első gólját szerzi Hansen. 26-20. Edwige későn engedte el Liscevicet: büntető és két perc. Norgaard értékesíti a hetest. 26-21.

44. perc: Brattsetet rángatják, így is betalál a kapufa segítségével. 27-21. Norgaard a harmadik gólját lövi. 27-22.

45. perc: Nem jön össze a kínai Puhaláktól Hansennek, de gyorsan visszaszerzi a labdát az ETO.

46. perc: Brattset lövését védi Dumanska. Badeának nem jó az indítása, ismét támadhat az ETO, de csak az időkérés letelte után. Knedlikova megy be a beálló pozíciójába, de sajnos a kapufát találja el. Hansennél látnak lábat az olaszok, elveszik a labdát a győri csapattól.

47. perc: Hansent kiküldik két percre. Kiss védi Norgaard lövését – kicsit fejjel, úgyhogy a Valcea szélsője elnézést is kér.

48. perc: Nze Minko lövését blokkolják. Liscevic átlövése a bal felsőben. 27-23.

49. perc: Kurtovic lövi kapu fölé a labdát, öt perce nincs már győri gól. Kiss védi Glibko lövését.

50. perc: Passzívban az ETO, Kurtovic lövését védi Dumanska.

51. perc: Jobb szélről érkezik az újabb gól, Badea eredményes. Oftedal gyorsan válaszol: ez egy fontos gól volt, és nem csak azért, mert hét perce lőtte az utolsó az ETO, hanem azért is, hogy a vendégek nehogy azt higgyék, hogy közelebb tudnak kerülni a hazaiakhoz. 28-24.

52. perc: Elghaouinak nem jó a bejátszás, támadhat az ETO. Hansen átlövése erős, és pontos. 29-24.

53. perc: A Bacaoanu által kiharcolt hetest Norgaard lövi be. 29-25. Da Silva vérzik, leparancsolják a pályáról.

54. perc: Puhalák lövi a harmincadikat. 30-25.

55. perc: Badea eredményes. 30-26. Oftedal válaszol. 31-26.

56. perc: Ciuca jön a vendégek kapujába. Trifunovic talál Kiss kapujába. 31-27. Hansen harmadszor eredményes: nem enged lejjebb faragni az előnyét az ETO. 32-27.

57. perc: Norgaard veszi be a győri kaput. 32-28.

58. perc: Hansen elkapta a fonalat. 33-28. Kiss védi Badea lövését.

59. perc: Kurtovic is betalál az utolsó előtti percben. 34-28. Liscevic szerez szép gólt. 24-29.

60. perc: Stamin alighogy beállt, két percre ki is áll. Kurtovic hetesébe beleér a kapus, de a labda a hálóba jut. 35-29. A győri blokkon elhal az utolsó Valcea-lövés.

Előzetes:

Habár a mérkőzés már mindkét csapat számára tét nélküli – az ETO biztosan csoportelsőként, a Valcea negyedikként jut a negyeddöntőbe –, már csak a presztízs miatt is fontos lehet.

– A célunk és persze az elvárás az, hogy a maximumot nyújtsuk és győzzünk hazai pályán. Nem befolyásol minket, hogy elsők vagyunk, ők pedig negyedikek, sem az, hogy idegenben győztünk ellenük.

Hazai pályán nem lehet más célunk, mint hogy kiszolgáljuk a közönségünket és kötelességünk értük győzni

– kezdte Danyi Gábor vezetőedző.

A győriek a kőkemény podgoricai BL-meccsüket követően szerdán a bajnokságban is érdekeltek voltak, ám a tréner a felkészülés mellett a pihenésre is felhasználta a Békéscsaba elleni találkozót.

– Elsődlegesen az volt a feladat, hogy elosszuk a terhelést a játékosok között, ezért a szerdai bajnokin próbáltam pihentetni azokat, akik előtte többet játszottak, s igyekeztük megfelelően beosztani az erőnket. Fizikálisan nem volt mindegy ez a szerdai találkozó, nagyjából tizenöt percet adtam mindenkinek, de közben is folyamatosan monitoroztuk a játékosokat, hogy mekkora terhelést kapnak – folytatta. – Úgy gondolom, jól sikerült a rotálás, hiszen így is komoly tempót diktáltunk és negyvenöt gólt szereztünk. Emellett pozitív, hogy remélhetően sérülések nélkül várhatjuk a Valcea elleni mérkőzést.

A zöld-fehérek vezetőedzője kemény mérkőzést vár, már csak azért is, mert szerinte az ETO ellen játszani mindig jó lehetőség az ellenfél játékosainak, hogy megmutassák magukat.

– Nagyon jó, technikás csapat az ellenfelünk, amelynek vegyesen vannak spanyol, tunéziai, brazil, szerb játékosai is, s az a csapat, amely képes megnyerni a román bajnokságot, nem lehet rossz csapat. Nekünk az lesz a feladatunk ezen a találkozón, hogy a magunk játékát játsszuk és ráerőltessük az akaratunkat a Valceára. Nyomás alá kell helyeznünk őket és a kemény védekezés mellett a lehető legpontosabban kell kivitelezni a támadásainkat, s fontos lesz a jó kapusteljesítmény is. Komoly csatát várok – nyilatkozta Danyi Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában