Szerbia

2019.11.13. 13:54

Megyei sportolók sikerei a kettlebell világbajnokságon – fotók

November 6-10. között rendezték meg az IUKL Kettlebell Sport Világbajnokságot Újvidéken.

kisalfold.hu

A remekül szereplő, tizenöt fős magyar küldöttségben három megyei sportoló is szerepelt, mindhárman a fertődi Főnix FSE versenyzői: Németh Katalin, Jaczkó Ákos és Zentai József.

 

A rangos megmérettetésen 33 ország, 543 versenyzője, profi, amatőr, junior és veterán kategóriákban 4 napig küzdött a platformokon a súlyokkal.

A megyei sportolók közül Jaczkó Ákos lépett elsőként platformra 2x24kg hosszú ciklus versenyszámban. A dobogós helyezés megszerzése volt a cél. Ákos nagyszerűen versenyzett és a 10 perc leteltekor 83 ismétlést mutatott a számlálója, így egy orosz és egy lengyel sportoló mögött a harmadik helyen zárt, ezzel megszerezve a magyar küldöttség első érmét.

Ezután Németh Katalinon volt a sor, hogy bizonyítson, először 2x16 kg hosszú ciklusban. Annak ellenére, hogy mostanában inkább a biatlon versenyszámokra koncentrált, bátran kezdve, szép tempóban végigdolgozta a 10 percet és 90 ismétléssel sikerült megszereznie az ezüstöt. (Tavaly ez az eredmény mindkettőjüknek aranyat ért volna.)

A pénteken ismét Németh Katalin lépett platformra 2x16kg biatlonban, mely 1x10 perc lökésből és 1x10 perc szakításból áll. Az elért eredmények alapján, a súlyemeléshez hasonlóan, külön díjazzák a lökés és a szakítás versenyszámokat, majd összesítve a két eredményt, összetettben is díjazzák a sportolókat. Kati taktikusan versenyezve végigdolgozta mindkét számot és óriásit küzdve egy kanadai sportolóval – lökésben 122 ismétléssel, szakításban 189 elfogadott ismétléssel – mindkettőben diadalmaskodott, így a végén a biatlon mindhárom aranyérme az ő nyakába került.

Szombaton és vasárnap következtek a veterán versenyek, melyben további érdekeltségeink voltak Zentai József és Németh Katalin révén.

Zentai József szombaton lépett platformra 2x24 kg hosszú ciklusban. Mivel évről-évre mind több senior korú, volt szovjet tagállamból – tehát a sportág őshazájából származó – sportoló vesz részt ezeken a megmérettetéseken, így gyakori, hogy a veterán mezőny van olyan erős, mint a nyílt osztály. Így volt ez most is. Zentai József a tíz percet végigdolgozva, hatalmas egyéni rekorddal, az ötödik helyen végzett.

Ezt követően, Németh Katalin még megszerezte a 2x16 kg hosszú ciklus veterán első helyét, valamint a 2x16 kg biathlon veterán kategóriában osztott mindhárom aranyérmet is az ő nyakába akasztották.

A 2019-es IUKL Kettlebell Sport Világbajnokságot megyei sportolóink egy ötödik hellyel, egy bronzéremmel egy második hellyel, 7 aranyéremmel zárták.

A versenyzők elmondták, hogy valamennyi kategóriában évről évre erősödik a mezőny, így komoly teljesítményre van szükség egy-egy dobogós helyezés eléréséhez. És most is, mint mindig, a lenyűgöző profi teljesítmények ellenére mégis a legidősebb veterán sportolókat buzdították a leghangosabban. Hozzátették, hogy nagyszerű élmény olyan közegben sportolni, versenyezni, ahol értékelik az akaraterőt és a felkészülésbe fektetett energiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában