kettlebell

2019.11.28. 13:30

A fertődi versnyző, Németh Katalin első helyen végzett a Kettlebell Maraton Világbajnokságon – fotók

A lengyelországi Lodzban rendezték meg november 21 és 24. között az IKMF Kettlebell Maraton Világbajnokságot, amelyen közel 300 versenyző regisztrált.

kisalfold.hu

A versenyen a 30 perces félmaraton és 60 perces maraton versenyszámban mérték össze erejüket és kitartásukat a versenyzők. Megyénket a fertődi Főnix FSE versenyzői – Németh Katalin, Németh István, Szabó Szilveszter és Zentai József – képviselték.

A sikeres mérlegelést követően, péntek reggel 13 platformon kezdődtek meg a versenyek, és három, fizikálisan és pszichésen is kimerítő nap után ezek az eredmények születtek:

Németh Katalin

2x12 kg kétkezes lökés, 30 perc – félmaraton 1.hely;

12 kg egykezes hosszú ciklus, 60 perc – maraton 1.hely

Németh István

24kg egykezes hosszú ciklus 6.hely

16 kg, 60' egykezes lökés, 3.hely

Szabó Szilveszter

28kg egykezes lökés, 30' félmaraton 2.hely

24kg egykezes lökés,60' – maraton 3.hely

Zentai József

2x16kg 30' kétkezes hosszú ciklus 5.hely

A sportolók elmondták, hogy a kettlebell maraton szakágában való versenyzés mentálisan is erős megterhelés, hiszen a kettlebellt fél vagy egy órán keresztül folyamatosan mozgásban kell tartani. Ha lerakja a versenyző az adott idő lejárta előtt, kizárják a versenyből. A négyen versenyző egyéni rekordot ért el, ez jól mutatja, hogy a kitartó, minőségi edzésmunka meghozza a várt gyümölcsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában