Labdarúgás

2019.09.11. 10:06

NB III foci – Még nem találják a gyenge rajt okait Mosonmagyaróváron

Hétvégén váratlanul nagy vereségbe szaladt bele a jelenleg az NB III-ban szereplő Credobus Mosonmagyaróvár.

Szeitz Tibor

A Bicske ellen sikerült pontot szereznix

Fotó: G&ZS

A Lajta-partiak a III. kerület otthonában kaptak ki 5–1-re. A súlyos vereség azért is meglepő, mert a másodosztálytól nemrég búcsúzó együttest tartják – a játékosállományt, a klubvezetés által megteremtett körülményeket is figyelembe véve teljesen jogosan – a csoport egyik legnagyobb favoritjának.

Ennek ellentmond, hogy a kék-fehérek eddigi hat találkozójukból mindössze kettőt tudtak megnyerni, s az egyetlen döntetlen mellett három vereség a mérleg. Pedig a simának mondható lipóti győzelem és az utána következő 5–1-es, Komárom elleni nagyszerű siker után sokan gondolhatták, hogy elkapta a fonalat a rajton még 1–0-ás vereséget szenvedő együttes.

A Bicske ellen sikerült pontot szerezni
Fotó: G&ZS

Az eddig nyújtottakkal valószínű, nem elégedett a csapat vezetőedzője, Király József sem. Az együttest korábban az NB II-be vezénylő szakvezető a bicskei 1–1-es döntetlen után azt nyilatkozta: „Sokan mélyen a tudásuk alatt teljesítenek. Csalódott vagyok az eredmény és a mutatott játék miatt is.„

A múlt hétvégi 5–1-es vereséget követően pedig annyit jegyzett meg: „Nem voltunk egy súlycsoportban a jól játszó III. kerülettel.”

Megkerestük a vezetőedzőt, mert szerettük volna megtudni, hogy miért sikerült ilyen halványra a rajt, s esetleg lesz-e következménye a gyengébb teljesítménynek.

Nos, Király József nem akart az eddigi szereplés okairól nyilatkozni, s elhárította érdeklődésünket. Csupán annyit mondott: készülnek a hétvégi fordulóra.

Ugyanezt mondta Drescher Ottó, az óvári klub elnöke is, aki annyit még hozzátett:

„Természetesen nem vagyok, nem lehetek elégedett az eddigi eredményekkel. Dolgozunk tovább, s közben keressük a gyengébb szereplés okait.„

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában