Helyi sport

2019.04.24. 17:40

Családi nappal ünnepli jubileumát az ETO

Szerda délelőtt sajtótájékoztatón ismertette a WKW ETO FC Győr a 115 éves klub jubileumi ünnepségének programját. A május 19-i családi napon rengeteg színes programmal, korlátlan mennyiségű focival, valamint Freddie-vel várják a szurkolókat a szervezők.

Németh Richárd

„A klub jubileumi esztendőhöz érkezett, hiszen száztizenöt éve alapították. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek viszontagságait ismerve kijelenthető, hogy az ETO mais él. Szerettük volna ezt a felnőtt csapat eredményességével és akár feljutással színesebbé tenni, de bízom benne, hogy nem kell a következő kerek évszámig várnunk, hogy a klub újra NB I-es legyen" – mondta Soós Imre, az ETO ügyvezetője.


A családi nap kísérőprogramjait Kovács Katalin PR-vezető ismertette, majd Bognár Zsolt szervező, az U15-ös csapat edzője közölte a gálamérkőzések időpontjait.


„A 2019-es évet a gyerekek évének szenteltük és úgy gondoltuk, hogy szakítunk a hagyományokkal és egy nagyszabású, nyitott családi nappal ünnepeljük meg a klub fennállásának száztizenötödik évfordulóját. Az előkészítő munkálatok év eleje óta folynak, ennek keretében minden hazai mérkőzés előtt huszonkét tiszteletjegyet viszünk minden győri iskolába. Emellett egy-egy általános- és középiskola száztizenöt jegyet kap fordulónként" – fogalmazott Kovács Katalin. A május 19-i családi nap keretében rajzpályázatot hirdetett a klub, valamint klasszikus totót is indított, amelyre az egyesület hivatalos honlapján lehet jelentkezni. A kiegészítő programok 10-től 18 óráig tartanak majd: lesz ETO-korzó, vidámpark, emellett footdarts, teqball és sok más érdekes program is várja a szurkolókat az ingyenes rendezvényen.


A mérkőzések sora 9.30-kor kezdődik az ETO All Stars–Mosonmagyaróvár öregfiúk mérkőzéssel, majd Óvár–DAC találkozóval folytatódik párhuzamosan az U10-es és az U15-ös korosztályok bajnoki mérkőzésével. Délben a DAC öregfiúk ellen is megmérkőznek a zöld-fehérek, majd 17 órától a Mosonmagyaróvár ellen zárja az NB II-es szezont az ETO.


A találkozó félidejében a győri énekes, Freddie énekli majd el az eredeti ETO-himnuszt tizenöt gyerek társaságában.


„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. A városban nevelkedtem, huszonhárom évig itt éltem, mindig győri maradok és ide jövök haza. Van egy száztizenöt éves klubunk, amit egy méltó rendezvénnyel kell megünnepelni. Nem volt kérdés, hogy elvállaljam a felkérést" – fogalmazott a sztárvendég a sajtótájékoztató zárásaként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában