Helyi sport

2019.03.21. 10:42

Kettlebell - A fertődi Főnix FSE versenyzői Horvátországban - fotók

Hétvégén rendezték meg Horvátországban a VIII. Pisarovina Open-t, amelyen a fertődi Főnix FSE sportolói képviselték megyénket.

kisalfold.hu

Az egyesület négy versenyzője mérette meg magát a horvát nyílt bajnokságon: Bősze Evelin, Jaczkó Ákos, Németh Katalin és Zentai József.


Bősze Evelin lépett elsőként platformra 16 kg hosszú ciklus félmaraton versenyszámban, és nagyszerű, koncentrált munkával, szépen végigdolgozta a 30 perces versenyszámot. Az összevont súlycsoportban megszerezte a kiváló második helyet.


Evelin után, Jaczkó Ákos következett 2x24kg hosszú ciklusban. Ákos komoly versenyrutinnal a háta mögött, ügyesen, erejét beosztva dolgozta végig a 10 percét és 70 ismétléssel megszerezte az aranyérmet.

Kettlebell - A fertődi Főnix FSE versenyzői Horvátországban

Zentai József folytatta a remek sorozatot két flight-tal később, szintén 2x24kg hosszú ciklusban. A fogyását követő súlycsoportváltás ellenére is sikerült okos taktikával végigdolgoznia a 10 percet és 48 ismétléssel a második helyen zárt.


Németh Katalin 2x20kg hosszú ciklusban szerepelt. Ezzel az emberes súllyal ez volt első versenye és még magának is meglepetést okozott azzal, hogy gond nélkül végigdolgozta a 10 percet. 41 ismétléssel az összevont súlycsoportban megszerezte a második helyet.


Jaczkó Ákos nem elégedett meg az egy versenyszámmal, még hosszú ciklus félmaratonban is platformra lépett és a kemény munka eredményeként az ő nyakába került a bronzérem. A sikeres nap megkoronázásaként következett a csapatverseny, melyen Magyarország színeiben, három hazai kettlebell klub versenyzőiből összeállított egység (Ambrózi Gábor és Balogh Szandra Cegléd Kettlebell SE, Füredi Tamás Budapest Kettlebell SE, valamint Németh Katalin és Jaczkó Ákos a fertődi Főnix FSE) , remek versenyzéssel, mindent beleadva, megszerezte az első helyet, a szerb és a horvát csapat előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában