Helyi sport

2018.11.06. 08:23

Karate - Soproni sikerek a vb-n

A soproniak alkotta magyar küldöttség két arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett a Szentpéterváron megrendezett 9. JSKA (Japán Shotokan Karate Association) világbajnokságon, melyen hazánk nyolc versenyzővel képviseltette magát.

kisalfold.hu

Mindegyik sportoló a Soproni Rendészeti Sportegyesület (SRSE) karatékája.


A magyar csapat legeredményesebb versenyzője Kiss Flóra lett, aki formagyakorlatban aranyérmet, kötött küzdelemben bronzérmet szerzett. Csigó Patrik formagyakorlatban aranyérmet, Bátorfi Dóra kötött küzdelemben bronzérmet szerzett. A vegyes csapatok versenyében gyermek kategóriában Bátorfi Dóra, Kiss Benedek, Csigó Patrik és felnőtt kategóriában Szabó Dorina, Szabó Zoltán, Kiss András formagyakorlat mixben egyaránt bronzérmet szerzett.


A világbajnokság helyszínén övvizsgatudásból is megmérettették magukat a magyarok. A Sho Dan (fekete öv egyes szintje) fokozatáért vizsgázott sikerrel Szabó Zoltán és Szabó Dorina.


Pirger Attila, az SRSE vezetője érthetően elégedett volt versenyzői szereplésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában