Helyi sport

2018.09.06. 13:51

Bowling - Pozsonyon át Las Vegasba

A soproni bowlingos, Pisarski Erich nyerte a Pozsonyligetfaluban rendezett magyar Világkupa-válogatót, így a férfiak mezőnyében ő képviseli Magyarországot a november elején Las Vegasban rendezendő VK-n.

kisalfold.hu

A pozsonyi válogatón – azért rendezte ott a szövetség, hogy semleges pályán mérhessék össze tudásukat a magyar bowlingosok, s ne élvezhesse senki a hazai pálya előnyét – összesen negyvenen vettek részt.

A verseny lebonyolításáról Pisarski Erich elmondta: a selejtezőből a legjobb 14-be kellett jutni, ezt a középdöntő követte, az elődöntőre mindössze öten maradtak, s ezt követően derült ki, kik játsszák a döntőt.


Pisarski a selejtezőt követően az élre került, és bár az elődöntőben volt a játékában egy kis hullámvölgy, minden kör után az első helyen állt, így jutott a döntőbe. A versenyzők a döntőig vitték magukkal a korábbi körökben elért eredményeiket, viszont a finálé 0–0-ról indult. A döntőben is jól ment Pisarskinak a játék, ahogy fogalmazott, ha már végig az élen állt, nem akarta kiengedni a győzelmet a kezéből, s úgy érzi, végig magabiztosan, jó formában játszva nyerte a válogatót.

Pisarski Erich gyakorlatilag végig vezetve győzött.

Las Vegasban a Világkupát november 5. és 11. között rendezik. Hogy Pisarski mikor utazik ki, az még szervezés alatt van. A soproni bowlingos szeretné méltóképpen képviselni a magyar színeket a világversenyen, ezért azt tervezi, az edzésmunkában rátesz még egy lapáttal, próbál többet edzeni, mint amennyit szokott. Az éles szituációkhoz, versenyhelyzetekhez pedig a hétvégén az őszi szezonnal folytatódó csapatbajnokság, a Szuperliga összecsapásain szoktathatja magát.

A verseny részvevői

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában