Helyi sport

2018.08.28. 11:18

Női kézilabda: a Győri Audi ETO négy góllal győzött az Érd ellen - videó

Az Érd otthonában lépett pályára az Audi-ETO női csapata, a felkészülési mérkőzést 22-26-ra nyerték.

kisalfold.hu

Utolsó felkészülési mérkőzését is megnyerte az Audi-ETO női csapata. Danyi Gábor együttese az Érd otthonában nyert 26–22-re. A zöld-fehérek a Leynaud – Bódi, Kristiansen, Groot, Knedliková, Hansen, Görbicz összeállításban kezdtek, s hamar megnyugtató előnyt szereztek (10–5).


A folytatásban rendezte a sorokat az Érd, s a szünetig egy gólra felzárkózott (13–12). A második harminc percben ugyan kiegyenlítettek a hazaiak, de sikerült ismét meglépniük a győrieknek (23–18), s ezt a különbséget gyakorlatilag végig tartva meg is nyerték a bajnoki főpróbát. A győri góldobók: Hansen 7, Kristiansen 6, Kürthi 3, Görbicz 3, Groot 3, Bódi 2, Knedliková 2.


Folytatás szombaton 18 órakor az Audi-arénában, az NB I nyitófordulójában a Fehérvár lesz az ellenfél.


Előtte még csütörtökön 18.30 órakor is találkozhatnak a szurkolók a csapattal, a Dunakapu téren rendezik meg ugyanis a hagyományos szezonnyitót, ahol bemutatkoznak az új igazolások, de a teljes csapattal fotózkodhatnak, s mindenkitől autogramokat kérhetnek a rajongók.


Érdekes hír látott napvilágot, 2019-ben Kína adhat otthont az első alkalommal kiírt női Super Globe-nak, melyen a kontinentális bajnokok lépnének pályára.


Mindez azt jelenti, hogy akár egy Audi-ETO–Primeiro de Agosto (angolai) meccsnek is tapsolhatnak jövőre a kínai drukkerek. Mint ismeretes, a győriek már négyszer nyerték meg az európai Bajnokok Ligáját, a Primeiro de Agosto pedig a legutóbbi négy alkalommal nem talált legyőzőre Afrikában.

 

Előzmények:

A zöld-fehéreknek ez lesz az utolsó edzőmeccsük, az idei felkészülés során ráadásul először lép pályára idegenben a csapat, mely eddig valamennyi mérkőzését megnyerte. A találkozót ezúttal is nyomon lehet majd követni a klub hivatalos YouTube-csatornáján. 


A hétvégén már minden élesben megy, szeptember 1-jén 18 órától Győrben a Fehérvár ellen kezdődik a szezon a győriek számára.


A klub a honlapján számolt be arról, hogy az elmúlt három hétben minden rekordot megdöntött a bérletvásárlók száma, most szerdától pedig megkezdik a hazai bajnoki és BL-mérkőzéseire szóló jegyek árusítását. Jó hír a szurkolóknak, hogy változatlan áron juthatnak hozzá a belépőkhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában