Helyi sport

2018.07.03. 12:26

Kettlebell - Vitnyédi arany- és bronzérmek a milánói világbajnokságon

Németh Katalin világbajnok.

kisalfold.hu

WKSF Kettlebell Világbajnokság, Olaszország, 2018.június 21-24.

Június 21-24. között rendezték meg Milánóban a WKSF Kettlebell Világbajnokságot. Megyénkből a fertődi Főnix FSE színeiben két vitnyédi sportoló - Németh Katalin és Zentai József - vett részt a bajnokságon. Zentai József 2x24 kg hosszú ciklusban indult, Németh Katalin pedig 24kg és 16kg szakításban lépett platforma.


Zentai  József egyenletes tempóban, okosan versenyzett. Életében először sikerült végigdolgoznia a 10 percet. Hatalmasat küzdve, egyéni rekorddal fejezte be a szettjét, ami egy világbajnoki bronzot ért, alig néhány ismétléssel lemaradva az ezüstről. Zentai József elmondta, a 10 perc elérése komoly motivációt ad a további komoly edzésmunkához.

Németh Katalin aranyérmes

A profi, 24kg szakításban Németh Katalin volt érdekelt. A versenyző csuklósérülése ellenére, igyekezett kihozni a maximumot a szettjéből. Ugyan ezúttal nem jött össze az újabb egyéni rekord, viszont így is sikerült megszereznie a bronzérmet, a profi súllyal.


Később 16 kg-os kettlebellel is bizonyított és 10 perc alatt kerek 200 ismétlést teljesített, így ismét felállhatott a dobogóra, de ezúttal a legfelső fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában