Helyi sport

2018.06.02. 00:04

Futsal: lépéselőnyben a Rába ETO

Háromgólos győzelmet aratott a címvédő Rába ETO az élvonalbeli futsalbajnokság döntőjének első felvonásán Berettyóújfalun. A zöld-fehérek hétfőn Győrben növelhetik az előnyüket. <br><br>

Szeitz Tibor

MVFC Berettyóújfalu-Rába ETO 0-3 (0-2)


Berettyóújfalu, NB I-es döntő, 1. mérkőzés, 700 néző. V.: Szilágyi, Apkó.

MVFC: Tihanyi - Francisco, Gál I., Amílcar, Trencsényi. Cs.: Mezei, László, Kovács I., Daróczi, Szabó P., Nagy D., Takács Z., Rafael. Edző: Mullor Cabrera Sergio.

ETO: Alasztics - Rolon, Gerard, Juanra, Dávid R. Cs.: Győrfi, Papp B., Klacsák, Tama, Végh A., Sáhó, Bognár B., Szűcs Á., Klcsó. Edző: Javi Rodríguez.

Gsz.: Dávid R. (3.), Gerard (7., 37).

Kiállítva: Gál I. (36.)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Rába ETO javára.


A győrieknél nem léphetett pályára a csapat legeredményesebb légiósa, Alex, akit még a rájátszásban állítottak ki, s kapott három mérkőzésre szóló eltiltást. A spanyol játékos azonban hétfőn Győrött már ott lehet a hazai csapatban. Az első félidőben egyébként nem látszott meg a hiánya, magabiztosabban kezdett a Rába. A győriek előtt adódott az első nagyobb gólszerzési lehetőség, de Gerard közeli lövését ekkor még védte Tihanyi. Nem sokkal ezután Juanra lőtt zúgó kapufát, Dávid megpattanó lövése azonban már a hálóban kötött ki. 0-1.


Összekapta magát a hazai csapat, Rafael a felső lécet találta el, ám egy szabadrúgás után Gerard növelte a győri előnyt. 0-2. A játékrész hátralévő részében aztán egyre többet birtokolta a labdát a Berettyóújfalu, de hol Trencsényiék hibáztak, hol Alasztics védett jól, így húsz percet követően kétgólos vendégvezetéssel vonulhattak pihenőre a felek. 


A második félidő is győri helyzettel kezdődött, de Rolon lövését Gál piszkálta ki a gólvonal elől. Átvette az irányítást az MVFC, de az ETO jól védekezett. Hat perccel a meccs vége előtt vészkapusra váltott a hazai gárda, ám Gál egy butaság miatt - nem engedte játékba hozni a győrieknek a labdát - megkapta a második sárga lapját, így emberelőnyhöz jutott az ETO. Ezt ki is használta vendégcsapat, Gerard talált ismét a kapuba. 0-3. A hátralévő percekben a Berettyóújfalu ugyan mindent megpróbált, de még szépíteni sem tudott, így a Rába idegenbeli győzelmével lépéselőnybe került. 


Sajnos a döntő rangjához nem nőttek fel a játékvezetők, akik főleg az első játékrészben ítélkeztek meglepően rosszul. 


A döntő második mérkőzését hétfőn 20 órakor rendezik a győri Magvassy-csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában