Helyi sport

2018.04.28. 00:28

Női kézi - Örömünnep Mosonmagyaróváron: bajnok az MKC, feljutottak az NB I-be! - fotók

Az MKC 29-24-re legyőzte a NEKA-t pénteken. Ezzel már biztosan bajnoki aranyérmes a Mosonmagyaróvár.

A NB I/B Nyugati csoportjának bajnoki címe volt a tét az EU-FIRE Mosonmagyaróvár - NEKA találkozónak. A hazaiak remekül kezdték a mérkőzést, a védekezés remekül működött, Scholtz Andrea pedig ihletett formában védett a kapuban. 9-7-es hazai állásnál, az MKC egy 5-0-s rohanást produkált, ennek köszönhetően ellépett ellenfelétől (14-7). Ezen az első félidő hajrájában egy kicsit még kozmetikázott a boglári csapat, a szünetben 14-9 állt az eredményjelzőn.

Fotók: Mészáros Mátyás


A második játékrész elején a Mosonmagyaróvár végleg eldöntötte a győzelem és a bajnoki cím sorsát. 17-10 után a NEKA már nem tudott visszakapaszkodni, a hazai játékosok esélyt sem adtak ellenfelüknek. A csapatkapitány Tilinger Tamara igazi vezér volt a pályán, de rajta kívül Kopecz Barbara, Horváth Bernadett és Töpfner Alexandra is kiválóan teljesített. A mezőny legjobbja pedig az egész mérkőzésen remeklő Scholtz Andrea volt. A mosonmagyaróvári hölgyek csapatként együttműködve elképesztő győzelmet arattak, ezzel pedig megnyerték a bajnoki címet, így jövőre az MKC ismét az NB I-ben szerepelhet!

 

 EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁR - NEKA 29-24 (14-9)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna 1200 néző

Jv.: Bacs, Bóna

 

 

MKC: SCHOLTZ – Kovacsicz 1, TILINGER 5, Farkas 2, HORVÁTH B. 4, KOPECZ 7, BÍZIK R. 6. Csere: Dányi (kapus), Hajtai 1, Csala, Szalai, Gyimesi, Bízik B., Bardi, TÖPFNER 3, Lozsi.

 

Vezetőedző: Bognár Róbert

 

 NEKA: Magera - Kovács N., Szabó K. 4, Horváth L. 2, Simon A. 3, Vörös 1, Schatzl 4. Csere: Szabó L., Németh O., (kapusok), Zámori 1, Takó 2, Pankotai 1, Péter, Szabó N. 4 (1), Máté 2, Lajos.

 

Vezetőedző: Bohus Beáta

 

Hétméteresek: 1/- ill. 2/1

Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc

 

Galéria kép


Bognár Róbert, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár vezetőedzője: „Nagyon sokat dolgoztunk ezért. Mi vagyunk a komplett másodosztály legjobb csapat, de a sikert így sem adták ingyen. A NEKA elleni bajnoki döntőt végig uraltuk, nem volt kérdés, hogy ki nyeri meg ezt a mérkőzést. A lányok maximálisan betartották azt, amit kértem tőlük, végig dominálni tudtunk. A szurkolóink is szenzációsak voltak, örülök, hogy ilyen hangulatban ünnepelhettük, a visszajutást az NB I-be.

 

Tilinger Tamara, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár csapatkapitánya: „Iszonyatosan boldog vagyok. Az egész éves munkánkat arra tettük fel, hogy visszajussunk az első osztályba. Rengeteg készültünk, és ez a mai meccsen játékban is megmutatkozott."

 

Scholtz Andrea, az EU-FIRE Mosonmagyaróvár kapusa: „Igazi nagybetűs csapat voltunk ma és az egész szezonban is. Mindenkinek ott volt a fejében, hogy a mai mérkőzés dönt mindenről, de nem idegeskedtünk. Az ilyen meccsekért érdemes kézilabdázni, büszke vagyok a csapatra."

 

Horváth Cs. Attila, az MKC elnöke: „Újra NB I-es kézilabdacsapata van Mosonmagyaróvárnak, és ez óriási dolog! Hosszú úton mentünk végig, ami most folytatódik. Mindenki feszült volt a találkozót megelőzően, de tudtuk, hogy ma itt, mi fogunk ünnepelni. Óriási siker ez a klub életében, és nagy boldogság nekem is."  

Fotók: Mészáros Mátyás

Korábban írtuk: 


Pénteken következik a várva várt rangadó. Az EU-FIRE Mosonmagyaróvár az NB I/B Nyugati csoportjának 24. fordulójában a NEKA-t fogadja az UFM Arénában.


A decemberi fájó vereség után a MKC teljes erővel a visszavágóra készül, és ha ez sikerül bajnoki címnek örülhet.


Bognár Róbert az MKC, vezetőedzője: „Jó hangulat van a csapat körül, persze nem vagyunk elbizakodottak. Itt idén bajnoki mérkőzésen még senki nem nyert ellenünk és igazából a NEKA-nak van félnivalója. Teljes erővel készültünk erre a találkozóra, magabiztosak vagyunk. Nem is szeretnék plusz terhet tenni a lányokra, tudják mit akarunk és véghez fogjuk vinni. Persze tudjuk, hogy véres ütközet lesz, végsőik kiélezett csata. Óriásik taktikai és lelki harc várható."


A találkozó 18 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában