Helyi sport

2016.07.15. 12:33

Gyirmót FC Győr - Egyértelmű cél az első tíz

Az élvonalba először feljutott Gyirmót FC Győr sajtótájékoztatót tartott a hétvégi rajt előtt. Filkor Attila, Nagy Olivér, Sallói Dániel mellett az Angliából hazatérő kapus, Bukrán Erik is hamarosan aláírhat a klubhoz.

Szeitz Tibor

Beléptetőrendszer fogadja majd a szurkolókat Gyirmóton, de nem lesz kötelező a klubkártyát kiváltani. Igaz, az ingyenesen igényelhető kártyával rendelkezők sokkal gyorsabban és egyszerűbben juthatnak majd belépőhöz – nem kell minden alkalommal a nevüket, lakcímüket megadni –, így mindenképp ajánlott azt hétköznapokon az Alcufer Stadionban kiváltani.


Érdekesség, hogy Gyirmóton majd az ETO szurkolói kártyáját is hazaiként tekintik. Eddig kétszázan váltottak ki klubkártyát Gyirmóton – tudtuk meg Granát Gábortól, aki az egyesület informatikai és marketingtevékenységét segíti az idei szezontól.


A sajtótájékoztatón a csapat új vezetőedzője, az Egyesült Államokból nyáron hazatért Urbányi István beszélt a Gyirmóton eddig töltött időről és az előttük álló feladatokról.


„A felkészülésre nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre, de ezt megpróbáltuk a leghasznosabban kihasználni – kezdte Urbányi. – Lesznek új játékosok a keretben, de nagy figyelmet kapnak azok a labdarúgók, akik kiharcolták a feljutást. Jelenleg azonban nincs NB I-es játékosa a csapatnak, majd csak szombattól lesz ilyen."

Filkor Attila, Nagy Olivér és Sallói Dániel mellett még két játékos leigazolása a terv. Egyikük az Angliából hazatérő kapus, Bukrán Erik lehet, aki tegnap már a csapattal edzett.


A Kisalföld érdeklődésére az újdonsült vezetőedző azt mondta, az élvonalbeli mérkőzések majd megmutatják, mennyire lesz versenyképes a jelenlegi keret, s az is elképzelhető, hogy váltani kell, de csak akkor, ha valaki távozik.

Eddig négy új játékos érkezett a Gyirmótba


A 28 éves Filkor Attila az MTK-ban kezdte a pályafutását, a felnőttválogatottban 6 alkalommal játszott. Mintegy tíz évet futballozott Olaszországban, tavaly nyáron tért haza Újpestre, 7 NB I-es mérkőzésen lépett pályára.

A 27 éves Nagy Olivér Újpesten, Pécsen, a Haladásnál és Romániában is játszott, legutóbb a Szigetszentmiklós labdarúgója volt, Urbányi szerint a középpálya valamennyi posztján bevethető.


Az Újpesten nevelkedő Sallói Dániel Amerikából tért haza, édesapja az a Sallói István, aki az ETO-ban Urbányi csapattársa volt. Idén januárban az amerikai bajnokságba igazolt, s nyáron tért vissza Magyarországra. Úgy volt, a Vasas játékosa lesz, de aztán a Gyirmótot választotta.


Bukrán Erik az Egri Kapus Akadémián nevelkedett, valamint az Egri FC korosztályos csapatában játszott. A Honvédban három esztendőt futballozott, majd Angliába, a Boltonhoz igazolt. Tavaly nyáron a Hull Cityhez került.

– Elsősorban magyar játékosokban gondolkodunk, de akár külföldről is érkezhet labdarúgó – tette hozzá a szakvezető. – Újoncként egyértelmű célkitűzés a bennmaradás, ami a tizenkét csapatos mezőnyben nem lesz egyszerű feladat. Eddig mindig a feljutásért küzdött az együttes, mostantól hétről hétre „élet-halál harc" vár majd az élvonalban a gyirmóti csapatra.


Az új idényben Sebők Zsolt lesz a csapatkapitány. A rutinos hálóőr elmondta, örül, hogy a játékosok és a stáb neki szavazott bizalmat.


– Legutóbb bajnokként léptem pályára még 2011-ben az élvonalban. Tavaly azzal a céllal jöttem külföldről haza, hogy feljutáshoz segítsem a Gyirmótot. Nagy élmény lesz újra az NB I-ben védeni, persze, ha ezt a vezetőedző is így gondolja."


A beléptetőrendszer mellett a szurkolók komfortérzetét növelve ablakok épülnek majd a lelátók tetejének hátsó oldalára, s hamarosan elkészülhet a fűtés a centerpálya alatt – árulta el befejezésként a klubmenedzser, Horváth Cs. Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában