Helyi sport

2016.02.22. 08:28

NB II foci - Győztes rajt Gyirmóton és Sopronban

kisalfold.hu

Soproni VSE-Ajka 2-0 (1-0)


42. p: Deme–Rácz összjáték után az apró termetű középpályás mintaszerű labdát adott a jókor érkező Szabó László elé, aki 16 méterről bombagólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. 1–0.


73. p: Rácz a jobb oldalról tört be a tizenhatoson belülre, pontosan passzolt Demének, s a nagy játékkedvvel játszó középpályás 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 2–0.


79. p: Baracskai száguldott végig a balszélen, végül nagyon kisodródott, de így is kapura tudott lőni, lövése centikkel kerülte el a felső lécet.

Közel nyolc hónapos „száműzetés" után tért vissza a soproni csapat a felújított Káposztás utcai stadionba. A mérkőzés előtt Skála János, az SVSE elnöke köszöntötte a szurkolókat, örömét fejezte ki, hogy visszatérhettek a már megszépült stadionba. Folyamatos győzelmet nem, de még sok örömet és harcos játékot ígért a nagyérdeműnek.


Az NB II-es mérkőzés előtt egy, a pálya felújítása miatt elmaradt ünnepséget pótoltak: az FC Sopron U17-es és U21-es, NB II-ben ezüstérmet szerzett labdarúgóit köszöntötték. A díjakat a korábban magyar bajnoki címet szerző Csiszár Ákos, az FC Sopron jelenlegi elnöke adta át.


Nem volt túl magas a színvonal a tavaszi rajton. A vendégek egyértelműen védekezésre rendezkedtek be, az SVSE ugyan többet támadott, de sokáig nem bírta áttörni a jól tömörülő vendégvédelmet. Aztán még szünet előtt sikerült a vezetést megszerezni, s a folytatásban is kapuba talált a Sopron.


Összességében jó iramú, de szezon eleji színvonalú találkozón a hazai együttes minden csapatrészben jobb volt a vendégeknél.


Jók: Deme, Rácz, Szabó L., ill. Jánosa, Fodor, Zámbó.


[namelink name="Supka Attila"]: – Fontos mérkőzés volt a mai, mivel csak három pont volt a két csapat között a különbség. Az első félidőben jól futballoztunk, a másodikban nehezen vettük fel a ritmust. A nehézségekhez hozzátartozik, hogy a pálya talaja nagyon mély volt, ingoványos, nem lehetett rajta játszani.


Székely Tibor: – Csalódott vagyok, nehezen találtuk meg a mérkőzés ritmusát. A második játékrészben voltak ugyan lehetőségeink, de nem éltünk velük. A Sopron összességében jobb volt, az eredmény ránk nézve hízelgő.

Páder Vilmos


Gyirmót FC Győr-Szeged 2-1 (1-1)


5. p:  Kiss M. adott mintaszerű labdát a jobb oldalon felfutó Nagy S. elé, aki kitűnően adott középre, a rövid saroknál lendületből érkező Simon András az átvételt követően jobbal 8 méterről a lécre lőtt, a kipattanó labdát ugyanő ballal kapásból 6 méterről a jobb alsó sarokba helyezte. 1–0.


7. p: Zabari ívelt a kapu közelébe szabadrúgásból, az elmélázó védők és a kimozduló Sebők között Berde emelkedett legmagasabbra és 10 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1–1.


79. p: Völgyi jobb oldali szöglete után a középen lendületből érkező Balogh B. 6 méterről a kapu közepébe fejelt. 2–1.


Nem kímélte a napok óta tartó esős időjárás az Alcufer-stadion gyepszőnyegét, s  bár a két tizenhatos területét fóliával letakarták a találkozó előtti napokban, így is mély talajú játéktéren fogadta az éllovas a dobogósok mögött tanyázó szegedi együttest.


Egy remek jobb oldali kombináció eredményeként Simon András parádés megmozdulását követően már az ötödik percben megszerezte a vezetést a Gyirmót. Nem tartott azonban sokáig a hazaiak öröme, ugyanis kettő perc elteltével egyenlített a vendégcsapat. Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a Gyirmót, próbált nyomást gyakorolni a vendégekre, sorra vezette támadásait, de ezek befejezésébe rendre hiba csúszott. Az ismételt vezető gól reményében Bene Ferenc frissítette csapata támadószekcióját, előbb az új szerzeményt, Máté Jánost, majd Tóth Norbertet küldte a pályára. Tíz perccel a vége előtt góllá érett a hazaiak fölénye, de a találatot nem az említett támadók, hanem a rutinos védő, Balogh Béla szerezte. A lefújás előtti pillanatokban Andorka talált be közelről Sebők kapujába, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a szabálytalan vendégtalálatot.


Jók: Nagy S., Balogh B., Völgyi, Bori, Simon András, ill. Zabari, Berde, Oláh G.


[namelink name="Bene Ferenc"]: – Kezdjük megszokni, hogy ellenünk mindenki az év meccsét játssza. Le a kalappal a Szeged előtt is, hiszen megnehezítették a dolgunkat. Nagy lelkierőt tanúsított csapatunk, a találkozó nagy részében mi domináltunk, ezért megérdemelt győzelmünk. A játékosok mindent megtettek a győzelem érdekében, hamar gólt szereztünk, gördülékeny volt a játékunk és bár egy-egy után kicsit visszaestünk, de mind a tizennégy játékosom minden idegszálával a győzelemre törekedett.


Klausz László: – Elégedett vagyok a mutatott játékkal. A fiúkat megdicsértem, hiszen a bajnokaspiráns otthonában majdnem sikerült pontokat szereznünk.

Lapincs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában