Helyi sport

2016.02.25. 11:27

NB II foci - Gyirmót-Kisvárda 0-0

Kiegyenlített mérkőzésen a játék összképe alapján reális döntetlen született.

kisalfold.hu

Gyirmót-Kisvárda 0-0


Ismét rangadó várt az éllovas és élvolnalba vágyó  hazaiakra, akik a  negyedik helyezett Szeged legyőzése után az ötödik Kisvárda együttese ellen léptek pályára.


Az első percektől látszott, hogy két jó erőkből álló együttes nagy taktikai csatájára van kilátás. A vendégek keretében szerepelt a közelmúltban Gyirmóton játszó csapatkapitány, Erős Gábor, a mindig agilis Cseri Tamás és a kőkemény védő, Graszl Károly. A kispadon is ismerős foglalt helyet, a vezetőedző Soós Imre személyében.


A kék-sárgák előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, amikor Völgyi jobb oldali szabadrúgása után Simon Attila játszott a jobb oldalról a hosszú saroknál érkező Lázár Patrik elé, aki azonban centiméterekkel lekésett a labdáról. Válaszként Rajczi Péter bal oldalról leadott közeli lövésénél kellett Sebők Zsoltnak védenie, a kipattanó után Marcolini lőtt a bal felső sarok fölé. Fél óra elteltével Vass Patrik bal oldali lövése, majd Simon Attila jobb oldali ismétlése sem ért célba. A második játékrész  Sebők Zsolt bravúrjaival indult, ugyanis Cseri bal oldali beadása után Erős 8 méteres lövésénél, majd az ezt követő jobb oldali szöglet után Vári 7 méteres fejesénél kellett óriásit védenie. Egyórai játék után Rajczi Péter talált a Gyirmót kapujába 12 méterről, de lesállás miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Öt perc elteltével ismét Vári fejelt kapura 10 méterről egy jobb oldali szögletet követően, de a kapu bal oldalába tartó labdát megint csak Sebők Zsolt hárította.


Bár a találkozó elején a hazaiak előtt adódott néhány kisebb lehetőség, az idő múlásával feljavult a vendégek játéka és többször kerültek gólhelyzetbe, de a remek napot kifogó győri hálóőr parádés védéseinek köszönhetően nem sikerült bevenniük a kaput.


Jók: Sebők (a mezőny legjobbja), Horváth A., Lázár, Balogh B., Kiss M., ill. Ribánszki, Erős, Vári, Marcolini, Cseri.


Bene Ferenc: – Az első játékrészben eldönthettük volna a mérkőzést, voltak  gólszerzési lehetőségeink. Sajnos nem volt meg a támadójátékunkban a várt minőségi döntéshozatal. Két ellentétes félidőt játszottunk.


Soós Imre: – A gyirmótiak  óriási köszönettel tartoznak Sebők Zsolt kapusnak, aki otthon tartotta számukra az egy pontot. Sokkal több helyzetünk volt, s úgy gondolom, gólokkal kellett volna nyernünk. Kívánom volt csapatomnak, hogy elérje a régi álmot, a feljutást.

Lapincs Attila




Kiegyenlített mérkőzést láttak a kilátogató érdeklődők szombaton Gyirmóton. Mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, de Sebők és Rybansky is remekül teljesített.


Voltak periódusok, hogy a hazaiak veszélyeztettek, de olyan is, hogy több lehetősége volt a kisvárdaiaknak. A játék összképét tekintve reális eredmény a döntetlen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában