Helyi sport

2016.02.18. 10:46

Már a Tatabánya az ETO célkeresztjében

Győzelemmel kezdte a tavaszt az ETO FC Győr. Ennek igen, a sok kihagyott helyzetnek viszont nem örült Preszeller Tamás szakmai igazgató. Szerinte nagyon jó csapat a következő hétvégi ellenfél, a Tatabánya.

Papp Győző

A számára fontos három pontot megszerezte a tavaszi bajnoki rajton az ETO: 2–1-re győzött Csornán az NB III Nyugati csoportban.


– Néhány nappal a hétvége után hogyan értékeli a sikert? – kérdeztük Preszeller Tamást, a klub szakmai igazgatóját.


– Nagyon sok helyzetünk volt, de kettő kivételével ezek sajnos ki is maradtak – mondta a szakember. – Éppen ezért ezen a héten a helyzetkihasználásra helyezzük a fő hangsúlyt az edzéseken. A győzelemnek természetesen örülök, de van bennem hiányérzet.


– A bekapott gólról hogyan vélekedik?


– Amatőr gól volt, amelyet nagy védekezési hibák előztek meg. Kezdődött azzal, hogy Németh Márk az alapvonalon beengedte a csornai játékost, belül két hazai érkező volt, de csak az egyiket vették fel a védőink. Ilyeneket jó lenne elkerülni a jövőben.


– Csornán hiányzott a csapatából Illés és Weitner. Mi volt az oka?


– Illés egy nappal a meccs előtt megbetegedett, ezért nem játszott, Weitner pedig öt sárga lapja miatti eltiltását töltötte.


– Szombaton Tatabányára látogatnak. A hazai gárda legutóbbi hat mérkőzését megnyerte. A Sárvár ellen a kezdőcsapatukban csak légiósok játszottak. Hogyan készülnek ellenük?


– Láttam a Sárvár elleni mérkőzésüket, egységes, jó csapat a Tatabánya. Kiválóan játszottak, pedig a legjobbjuk, Agüero eltiltás miatt hiányzott, igaz, például Rocchi is remek. Megnéztem a Mosonmagyar- óvár találkozóját is. Róluk szintén csak jót tudok mondani, velük és a Doroggal nagy harcban leszünk a feljutásért.


– Az ETO az utóbbi időszakban kizárólag zöld-feketében játszik. Miért nem a hagyományos zöld-fehérben?


– Az idény előtt megszavaztattuk a szurkolóinkat és ők ezt a színkombinációt választották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában