Helyi sport

2016.02.24. 08:54

Gyirmót FC Győr - Hátvédként szerzett győztes találatot

Győzelemmel kezdte a tavaszi szezont az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr. A győztes találatot egy védő, Balogh Béla szerezte.

Szeitz Tibor

Meg kellett küzdeniük a három pontért az élvonalba igyekvő gyirmótiaknak, a kék-sárgák múlt vasárnap egy góllal, 2–1-re győzték le a Szegedet a másodosztályú bajnokság tavaszi nyitófordulójában. A hazaiak győztes találatát azonban nem egy támadó, hanem egy védő, Balogh Béla szerezte.


 „Talán a vártnál egy kicsit nehezebben sikerült győznünk a hétvégén, de tisztában voltunk, vagyunk vele, hogy egyetlen mérkőzés sem könnyű az NB II-ben. Ellenünk különösen felszívják magukat az ellenfelek – kezdte a válogatottban korábban kilenc alkalommal szereplő hátvéd. – Bár gyorsan megszereztük a vezetést, sajnos a Szeged hamar ki is egyenlített" – tette hozzá Balogh Béla, aki aztán a második félidőben egy szöglet után fejelt az ellenfél kapujába.


„Természetesen tudatosan helyezkedtem a kapu elé, pontrúgásoknál megvan mindenkinek a helye. Völgyi Dani remekül ívelt középre, már nem volt nehéz dolgom, csupán a labdát kellett jól eltalálnom."

A meccs végére kissé a kapuja elé szorult a Gyirmót.


„Nem adta fel az ellenfél, s akadtak nehéz pillanataink, de összességében megérdemelten győztünk. A sok eső miatt nagyon mély volt a talaj, ami szerintem a gyengébb, inkább küzdő csapatoknak kedvez."

 A futballista remekül érzi magát a győri csapatban.


„Nem bántam meg, hogy Gyirmótra igazoltam. Nagyszerű társaság, jó együttes a miénk. Nyilván még sokat kell tennünk érte, de bizonyos vagyok benne, hogy sikerül elérnünk a célt, vagyis feljutunk az élvonalba."

Addig azonban még több fontos találkozó  vár a kék-sárgákra. Mindjárt egy most hétvégén, hiszen a tabellán ötödik Kisvárda látogat majd Gyirmótra.


 „Hasonlóan a Szegedhez, nagyon jó csapat a Kisvárda. Velük is szoros meccset játszottunk az őszi szezonban. Akkor a hajrában lőtt góllal sikerült győznünk. Bízom benne, hogy hazai pályán majd hamarabb el tudjuk dönteni a találkozót. Sokszor játszhatunk otthon, de úgy érzem, ahogy ősszel, idegenben is erősek leszünk."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában