Helyi sport

2016.01.28. 10:44

Kosárlabda - Papírforma soproni vereség török földön

kisalfold.hu

Galatasaray–Uniqa-Sopron 81–56 (26–13, 13–15, 25–17, 17–11)

Isztambul, női Euroliga mérkőzés.


Galatasaray: Alben 2, DUBLJEVIC 12, LOYD 15/9, YILMAZ 20/6, KIZER 22. Cs.: Günay 5/3, Kulichová, Martinez 5, Gülcü. Edző: Ekrem Memnun.


Sopron: Ciglar 10/6, Fegyverneky 4, Simon 73, LELAS 12/6, Krnjic 1. Cs.: Honti 6, Határ 5, Zsovár 5/3, Dubei 6, Weninger. Edző: Sterbenz László.


Két és fél percig tartotta a lépést a Crvendakicot nélkülöző Sopron a török együttessel, amely 6–4-es vezetése után Loyd és Dubljevic vezetésével egy 9–0-ás futással tíz pont fölötti előnyre tett szert, megbüntetve az Uniqa eladott labdáit. A szakasz második felében többek között Ciglar és Zsovár triplájának köszönhetően kiegyenlítetté tette a játékot a Sopron.


A második negyed elején rátett még egy lapáttal a Galata, amely egy újabb 9–0-át bemutatva, elsősorban Kizer ponterős játéka révén húsz pont fölé növelte előnyét. Több mint három és fél perc elteltével Lelas szerezte a negyed első soproni pontjait. Ez átlendítette a holtponton a magyar bajnokot s Lelas és Ciglar egy-egy triplájának köszönhetően egy 15–4-es rohammal a szünetig a tízpontos határ közelébe küzdötte fel magát az Uniqa.


Térfélcsere után 9–2-vel indított a Galata, amely szerette volna mielőbb „lerendezni" a meccset. Lelas triplája új erőt adott a Sopronnak, amely kiegyenlítetté tette a játékot, állandósult a tizenöt pont körüli török előny, a Kizer–Yilmaz centerkettőssel nem nagyon tudtak mit kezdeni a soproniak. A negyed végén közel 20 pontra nőtt a Galata előnye.


A mecs eldőlt, a Sopron kitűnő csapat ellen hangolhatott a hétvégi, pécsi rangadóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában